fbpx

Razer kondigt universele hoofdsteun aan met surround sound én haptische feedback aan

Razer staat erom bekend dat ze al eens graag buiten de lijntjes kleuren. Denk maar aan het mondmasker met RGB-verlichting. Ook tijdens deze Consumer Electronic Show pakken ze uit met iets uniek: een universele hoofdsteun met geïntegreerde surround sound én haptische feedback.

Project Carol is ‘s werelds eerste hoofdsteun met near-field surround sound en haptische technologie. Deze hoofdsteun moet volgens Razer immersie en realisme tijdens het gamen naar een hoger niveau brengen door gebruik te maken van near-field surround sound, gekoppeld aan 7.1 surround sound.

In tegenstelling tot traditionele speakers moet het near-field surround sound van Project Carol het geluid dichterbij en direct naar het hoofd van gamers brengen. Project Carol werkt via Razer HyperSense-technologie dat geluiden in games direct omzet in haptische feedback.

Project Carol wordt standaard ondersteund op de pc en kan op alle gamestoelen worden bevestigd via elastische, verstelbare banden. Als Project Carol is verbonden via de 2,4 GHz-verbinding gaat hij tot 8 uur mee voordat hij moet worden opgeladen.

Het is nog niet bekend hoeveel Project Carol moet gaan kosten of wanneer het beschikbaar zal zijn in de winkel.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: