Bloober Team beseft dat het perfect werk moet afleveren met Silent Hill 2-remake

Het kwam niet meteen als een verrassing toen Konami bekend maakte dat de Poolse ontwikkelaar Bloober Team (The Medium) aan de slag ging met de remake van Silent Hill 2.

Dat het team een grote verantwoordelijkheid draagt, wordt duidelijk in een interview dat chief marketing officer Anna Jasińska had met Dread XP. Hierin zegt ze dat het toch even schrikken was toen Konami hen tijdens de Tokyo Game Show in 2019 benaderde met de vraag om de ontwikkeling van de remake van Silent Hill op hen te nemen.

Daarnaast zegt ze ook dat ze duidelijk de druk voelen van Konami én de community om uitstekend werk te verrichten. Dat is volgens haar ook niet meer dan normaal, want Silent Hill 2 wordt nog steeds aanzien als een van de beste psychologische horror-games.

Het is nog niet bekend wanneer de Silent Hill 2-remake exact naar PlayStation 5 en pc komt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.