RazerCon 2021: Waterkoeling, mondmaskers, gamingstoelen én headsets met haptische feedback

RazerCon 2021

Gisteren vond RazerCon plaats, een digitaal event van hardwarefabrikant Razer. Tijdens deze klimaatneutrale show kondigde Min-Liang Tan, CEO van Razer, heel wat nieuwe producten voor.

Je kan de volledige show, 11 uur lang, opnieuw bekijken via YouTube. Maar wij zetten voor jou de belangrijkste aankondigingen toch even op een rijtje.

Razer Zephyr 

Tijdens de CES-beurs begin dit jaar, toonde Razer een prototype van een mondmasker. Dit werd verder doorontwikkeld én getest, waardoor je binnenkort zelf de straat op kan met dit futuristische masker. De Razer Zephyr maakt gebruik van ventilatoren die werken op twee snelheden (4200/6200 RPM) in combinatie met verwisselbare filters om zo te zorgen voor een betere luchtcirculatie. Maar het unieke aan dit masker is dat het een doorzichtig ontwerp heeft in combinatie met aanpasbare RGB-verlichting.

Razer Zephyr moet €109,99 gaan kosten. Een setje van 10 Razer N95 Grade Filters kost je €39,99. Voor een starterpack met het masker en drie filters betaal je €159,99.

Razer Enki

De Razer Enki is volgens Razer ontworpen met een optimale gewichtsverdeling in het achterhoofd. De stoel heeft verlengde schouderleuningen in een hoek van 110 graden, een breed zitvlak van 21 inch en een ingebouwde lendensteun. Daarnaast kan de stoel in een hoek van 152 graden worden gekanteld. De buitenkant van de stoel is bekleed met milieuvriendelijk kunstleer en is bestand tegen jarenlang gebruik. De Razer Enki wordt ook geleverd met een, pluche hoofdkussen, dat extra ondersteuning moet bieden aan het hoofd en de nek. De Razer Enki zal beschikbaar zijn in Razer Green, Black en Quartz Pink.

Het topmodel is de Razer Enki Pro met een afwerking van koolstofvezel, premium Alcantara en duurzaam kunstleer. Voor de prijsbewuste gamer is er de Razer Enki X en deze is alleen verkrijgbaar in Razer Green, heeft 2D-armleuningen en een kantelsysteem van 152 graden.

Je kan een Razer Enki in huis halen vanaf €329,99.

Kraken V3

De Razer Kraken V3-reeks is een compleet nieuwe versie van de gekende Kraken-headsets die het gamen met een headset naar een hoger niveau moeten tillen. Hierbij werd de zogenaamde HyperSense-technologie toegevoegd. Dit is een technologie die haptische feedback op basis van geluidssignalen levert. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van haptische drivers in de oorschelpen die geluidssignalen omzetten in dynamische trillingen.

Razer brengt twee versies van de Kraken V3 uit: een draadloze V3 Pro en de V3 Hypersense met kabel. Op beide modellen is de intensiteit van de trillingen aan te passen via een via een schakelaar. Verder beschikkende headsets over Razer TriForce Titanium 50mm Drivers en THX Spatial Audio surround sound. Tot slot heeft hij een nieuwe ring met Razer Chroma RGB en een afneembare HyperClear Supercardioid-microfoon.

De Kraken V3 headsets zijn verkrijgbaar vanaf €109,99.

PC-componenten

De grootste verrassing tijdens deze presentatie was dat Razer ook in de markt van de PC-componenten stapt. Dit doen ze met vier verschillende producten die eerst in de Verenigde Staten worden gelanceerd om daarna over meer landen beschikbaar te komen.

De Razer Kunai zijn ventilatoren voor je case met hydraulische technologie. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten: 120 en 140 millimeter en beschikken uiteraard over LED’s met allerlei aRGB-verlichtingsmogelijkheden. De vanafprijs is €49,99.

De Razer Hanbo zijn All-In-One (AIO) waterkoelers in een addressable RGB-pompkap en het resultaat van een samenwerking tussen Razer en Asetek. Ze zijn verkrijgbaar in formaten van 240 of 360 millimeter beschikken over aanpasbare en addressable RGB-verlichting. In de toekomst zullen Razer en Asetek blijven samenwerken aan geheel nieuwe AIO-koeltechnologie.

De Razer Katana zijn platina-rated ATX-voedingen die het nodige vermogen leveren aan je PC. Het interessante is dat ze volledig modulair zijn en dat ze verkrijgbaar zijn in drie verschillende uitvoeringen: van 750 tot 1.200 watt met een platina-rating, en een exclusieve titanium-rated voeding van 1.600 watt. De hele lijn is inclusief een zero RPM aRGB-ventilator en is compatibel met Razer Chroma.

Tot slot komt Razer ook nog met een de Razer Pulse Width Modulator (PWM) Fan Controller die maximaal acht Razer Kunai-ventilators ondersteunt. De Razer PWM Fan Controller kan worden geïntegreerd met Razer Synapse zodat de ventilatorcurve kan worden aangepast en de luchtstroom en volgens Razer thermische prestaties van elke gaming-pc kunnen worden verbeterd. Deze Razer PWM PC Fan Controller zal €54,99 gaan kosten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.