Check de eerste vette beelden van de Gran Turismo-film

Gran Turismo Movie

Films gebaseerd op games zijn nog steeds niet meteen een goed huwelijk. Hoewel PlayStation enorm hard gaat inzetten op films en series gebaseerd op hun eigen franchises, was Uncharted niet meteen een geweldig schot in de roos.

Ik hoop alvast op beterschap met de film gebaseerd op Gran Turismo. Hierin volgend we het waargebeurde verhaal van een tiener die via de GT Academy een echte racepiloot wordt.

Tijdens de Sony-presentatie op de CES in Las Vegas kregen we de eerste bewegende beelden te zien van de film die geregisseerd wordt door Neill Blomkamp (District 9). De man geeft hierin ook wat uitleg van wat we mogen verwachten.

Zo maken ze gebruik om bepaalde camerastandpunten uit de game na te bootsen zonder gebruik te maken van CGI. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciale cameratechnologie die door Sony werd ontwikkeld.

Als ik mag afgaan op wat we te zien krijgen in de korte trailer, wordt die technologie al goed gebruikt. Nu nog een goed verhaal.

Gran Turismo is vanaf 11 augustus te zien in de bioscoop.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.