Uitgebreide Director’s Preview-video van de Throne and Liberty MMORPG van NCSoft

Throne and Liberty

In een tien minuten durende video geeft de Koreaanse ontwikkelaar NCSoft, onder ander bekend van Lineage, meer uitleg over hun nieuwste MMORPG die in ontwikkeling is: Throne and Liberty.

Producer Ahn Jong-ok begint met uit te leggen waarom de ontwikkelaar heeft gekozen om een grootse wereld te bouwen waarin alle gebieden volledig in elkaar overvloeien. Inclusief alle dungeons. Ahn Jong-ok zegt dat ze hiervoor gekozen hebben om de spelers meer vrijheid te geven om te kiezen waar ze op avontuur trekken.

Dit is volgens hem de belangrijkste reden waarom gamers ervoor kiezen om een MMORPG te spelen: samen met hun (online) vrienden er op uit trekken en te praten met elkaar. Door grote open werelden te maken, zonder aparte zones zoals dungeons, versterk je volgens hem dit idee.

Verderop in de video heeft Lee Moon Seop, Design Director van de game, het ook nog over het classloze systeem en de optionele PvP-mogelijkheden van de game.

Throne and Liberty moet in de eerste helft van 2023 verschijnen voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Er komt ook een mobiele versie waarbij de game via streaming gespeeld gaat kunnen worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.