Nintendo heeft de Switch Pro geannuleerd

Nintendo Switch OLED

Er is de laatste jaren enorm veel gezegd en geschreven over een mogelijke Pro-versie van de immens populaire Nintendo Switch. Echter lijkt het er nu op dat deze console nooit het daglicht zal zien.

Dat is alleszins wat John Linneman in de podcast van Digital Foundry weet te vertellen. Hij zegt dat hij na gesprekken met verschillende ontwikkelaars met zekerheid kon zeggen dat Nintendo werkte aan een krachtigere versie van de Nintendo Switch.

Deze versie zou dan bedoeld zijn geweest al de gekende “Mid-Generation Update” zoals we die ook al in het verleden bijvoorbeeld gezien hebben met de slanke versie van de PS4.

De Pro-versie lijkt nu volledig geschrapt en de focus van Nintendo ligt nu volledig op de nieuwe generatie Nintendo Switch. Al hoeven we volgens John Linneman deze console niet te verwachten in 2023.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.