Zes aanwezigen op metaverse-feestje van Europese Unie dat bijna 400.000 euro kostte

Metaverse

De metaverse. Het blijft wat mij betreft toch een lachertje. De online wereld waar mensen virtuele samen kunnen komen schiet op vele vlakken in zijn eigen voeten. Ondanks het feit dat het plaatje op papier best veelbelovend klinkt.

Dat dachten ze dus ook bij de Europese Unie. Ze investeerden bijna 400.000 euro in een virtueel event om zo mensen tussen de 18 en 35 jaar enthousiast te maken in de werking van de Unie.

Dat geniale plan draaide echter uit op een sisser. Want op de avond van het feest daagden er slechts zes (!) mensen op! Eentje daarvan was journalist Vince Chadwick die er een sprekend filmpje van maakte en dat op Twitter plaatste.

Volgens een woordvoerder van het project klopt dit niet helemaal en waren er zéker 300 mensen aanwezig op het digitale gala event. Da’s wat mij betreft nog altijd zéér weinig en het event zou op die manier meer dan 1.000 per persoon gekost hebben.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.