Sci-fi third-person action adventure shooter Scars Above verschijnt 28 februari

Tijdens de Game Awards werd de releasedatum aangekondigd van Scars Above. Deze sci-fi third-person action adventure shooter verschijnt op 28 februari 2023 voor pc en consoles.

De game plaatst spelers in de ruimtelaarzen van Dr. Kate Ward, een astronaut en wetenschapper die op onderzoek gaat in een reusachtig en raadselachtig buitenaards schip – The Metahedron – dat plotseling in een baan rond de aarde is verschenen.

Het avontuur neemt een onverwachte wending wanneer Kate en haar team door de Metahedron naar een mysterieuze planeet worden verplaatst. Ze ontwaakt alleen in een vreemde en vijandige wereld. Vastbesloten om te overleven gaat ze op zoek naar haar team en het mysterie achter de gebeurtenissen.

Spelers moeten de buitenaardse flora en fauna van de gevaarlijke planeet scannen en analyseren om te ontdekken hoe ze die kunnen gebruiken voor het maken van verschillende elementaire wapens, gadgets en verbruiksvoorwerpen.

Daarnaast kunnen spelers verschillende aanvallende en tactische apparaten in de strijd benutten, de omgeving in hun voordeel gebruiken en de zwaktes van de monsters die ze treffen uitbuiten om te overleven onder zware omstandigheden. Ondertussen moeten ze ook nog proberen het mysterie te doorgronden van een oude buitenaardse beschaving, en ontdekken wat er met Kate en haar team gebeurd is.

Tegelijk met de aankondiging is een demo verschenen op Steam die kort naar de proloog begint en spelers het hele eerste hoofdstuk laat spelen, zodat ze een idee hebben hoe Scars Above werkt, en hun vaardigheden alvast kunnen beproeven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)