Diablo IV verschijnt 6 juni 2023

Zet het in groot in je agenda, Diablo IV komt uit op 6 juni volgend jaar! Blizzard kondigde tijdens The Game Awards aan dat spelers die een pre-order plaatsen voor het spel vroegtijdig toegang krijgen tot de open béta.

Gisteren, voorafgaand aan de aankondiging van The Game Awards, werd een nieuw rapport gepubliceerd door The Washington Post, waarin niet alleen de releasedatum werd bevestigd, maar ook tal van Diablo IV-ontwikkelaars hun verhaal deden over de moeilijke werkomstandigheden. De releasedatum van de game zou oorspronkelijk in april 2023 hebben gelegen, maar het team zou meer tijd nodig hebben. Blizzard zou het spel echter onder geen omstandigheden weer willen uitstellen.

De medewerkers beweren ook dat de ontwikkeling van het spel de afgelopen vijf jaar te lijden heeft gehad onder groot wanbeheer. Naarmate er meer informatie over Diablo IV is vrijgegeven, hebben de directeur van het spel en de bijbehorende game director consequent benadrukt dat spelers geen echt geld kunnen uitgeven om de vaardigheden van hun personages te upgraden. Er zullen nog wel microtransacties zijn, maar die zullen niet gekoppeld zijn aan de vooruitgang van spelers.

Diablo IV komt uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.