fbpx

Speel nu de Clash: Artifacts of Chaos-demo op Xbox Series X|S

Vroeger verscheen er bijna van elke game een demo. Handig om te checken of een bepaald spel iets voor jou was of niet voor je naar de winkel rende. Nu is het vaak een gokje wagen en als je pech hebt, en het spel toch niks voor jou is ben je 70/80 euro kwijt. Vervelend!

Op het ID@Xbox Winter Game Demo Event, maakten de Franse uitgever Nacon en de Chileense ontwikkelstudio ACE Team bekend dat er nu een demo beschikbaar is voor Clash: Artifacts of Chaos op Xbox Series X|S.

Clash: Artifacts of Chaos is een action-adventure. De game is vormgegeven in de kenmerkende ACE Team-stijl (Rock of Ages, The Eternal Cylinder). Je speelt als Pseudo, een ervaren vechter die als kluizenaar leeft. Na je ontmoeting met de Boy ga je op avontuur in een surrealistische wereld om hem te beschermen tegen Gémini, de Mistress of the Artefacts, die aast op de mysterieuze krachten van dit wezentje.
 
De gameplay draait vooral om third-person gevechten, waarbij spelers moeten vertrouwen op de vuisten van het hoofdpersonage, Pseudo. In de demo zijn vijf gevechtsstijlen beschikbaar, van een traditionele bokshouding tot originele stijlen, zoals de Claw.

Daarnaast zijn er diverse special moves, die spelers kunnen ontgrendelen door wezens te verslaan. Wanneer tijdens een gevecht aan bepaalde voorwaarden is voldaan, kunnen spelers overschakelen naar een first-person view en een reeks verwoestende klappen uitdelen om te eindigen met een fatale stoot. Allemaal acties die voelbaar hard aankomen op de lichamen van tegenstanders en daardoor volop voldoening schenken.
 
Naast de eigen stijl van verkennen en vechten, onderscheidt Clash: Artifacts of Chaos zich van andere action-adventures met een unieke mechanic: de Ritual. Dit oude ritueel is gebaseerd op een dobbelspel, waarbij elke deelnemer artefacten met unieke eigenschappen gebruikt. De uitkomst bepaalt onder welke regels wordt gevochten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d