World of Warcraft: Dragonflight is nu live

Haal je draak van stal, voeder het beest een lammetje, leg er ondertussen je zadel en teugels op en vlieg in ware Game of Thrones of House of the Dragon stijl doorheen en over de Dragon Isles. Gewoon omdat het kan! Dragonflight, de nieuwste (9de ondertussen) expansion voor het ondertussen iconische World of Warcraft is live!

Het nieuwe Dragon Isles-continent bestaat uit vijf levendige zones, die qua oppervlakte tot de grootste in de geschiedenis van WoW behoren: de Forbidden Reach, de nieuwe startzone voor het dracthyr-ras; de primordiale Waking Shores, een ongetemd land vol elementaire energieën; de winderige Ohn’ahran Plains, thuisbasis van trotse centaur-clans; het uitgestrekte Azure Span, waar tuskarr vissen te midden van arcane ruïnes; en het glanzende Thaldrazsus, de machtszetel van de dragon aspects en thuisbasis van de drakenhoofdstad Valdrakken.

Dragonflight introduceert de eerste ras/klasse combinatie ooit voor World of Warcraft, de dracthyr Evoker. De dracthyr Evokers, die een overvloed aan personage-aanpassingsopties hebben en beginnen op level 58, zijn de eerste ranged damage class die aan World of Warcraft is toegevoegd sinds de lancering van het spel 18 jaar geleden.

Spelers kunnen de magie van de dragonflights kanaliseren en over het slagveld manoeuvreren terwijl ze hun bondgenoten genezen of hun vijanden schade toebrengen met behulp van de gloednieuwe Empowered spellcasting.

Vlieg al vroeg in Dragonflight met Dragonriding, een gloednieuwe en opwindende manier van luchtverkenning, waarbij avonturiers van hoogte naar beneden kunnen duiken op een bestuurbare Dragon Isles draak om snelheid te maken voordat ze aan de teugels trekken om te zweven en te duiken op opgebouwd momentum.

Naast deelname aan tijdritten en multiplayersraces kunnen spelers op hun reis naar de nieuwe levelcap van 70 een groot aantal accountbrede uiterlijke aanpassingen en vaardigheidsupgrades verzamelen voor vier verdienbare Drakes verspreid over de Dragon Isles. 

De belangrijkste systemen zijn opnieuw ontworpen voor Dragonflight, en elk systeem zal in de loop van de uitbreiding gefaseerd worden bijgewerkt:

  • Een volledig nieuw Talent Tree Systeem biedt ongekende controle over de gameplay, meer impactvolle keuzes op elk level en nieuwe vaardigheidscombinaties. Starter-talent builds zijn beschikbaar om nieuwe of terugkerende avonturiers te helpen en talent builds kunnen worden opgeslagen, uitgewisseld en gedeeld met vrienden. 
  • De vernieuwde Heads-Up Display (HUD) en gebruikersinterface zien er geweldig uit op moderne schermen en geven belangrijke informatie beter weer. De HUD UI is nu eenvoudig aan te passen voor alle soorten spelers met de toevoeging van de bewerkmodus en maakt het mogelijk om gemakkelijk loadouts te delen. 
  • Verbeterde beroepen, nu een belangrijke bron van de aanschaf van uitrusting, maken het mogelijk de fantasie van een meesterknutselaar of verzamelaar te beleven en een klantenkring op te bouwen door middel van nieuwe, door spelers aangestuurde werkopdrachten, vrij te spelen specialisaties en de toevoeging van een kwaliteitssysteem voor knutselen en verzamelen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)