fbpx

5 dingen die je moet weten over World of Warcraft: Dragonflight

Op 28 november lanceert Blizzard de negende expansion voor World of Warcraft, getiteld Dragonflight. Deze neemt ons mee naar de Dragon Isles, een nieuw continent met vijf zones. De Isles bestaan al jaren in de World of Warcraft lore, maar dit is de eerste keer dat we de locatie mogen verkennen.

Blizzard heeft ook een vernieuwing van enkele kernfuncties aangekondigd, samen met de introductie van een nieuw speelbaar ras en een nieuwe klasse. Terwijl de Dragon Isles ontwaken en we ons voorbereiden op een avontuur in een nieuw tijdperk, is het tijd om even vooruit te kijken en te ontdekken wat ons te wachten staat.

1. Waar zal de gameplay van Dragonflight om draaien?

De Dragon Isles waren ooit het hart van het drakenrijk, totdat de draken werden gedwongen hun oude thuisland achter te laten in de nasleep van de grote vernietiging, die het gevolg was van de aanvallen van het Legioen op Azeroth waarbij veel magie van de eilanden werd weggezogen.

Nu ontwaken de eilanden weer, vol elementaire magie, en de draken zijn klaar om hun nalatenschap terug te claimen en terug te keren naar hun rechtmatige plaats als beschermers van Azeroth. Maar de Isles zijn veranderd in de afgelopen 10.000 jaar, met nieuwe uitdagingen en de terugkeer van oude vijanden die moeten worden geconfronteerd en verslagen voordat de draken echt hun voorouderlijk huis kunnen opeisen.

Tijdens ons avontuur door de Dragon Isles kunnen we de draken helpen, hun oude landen verkennen en lang verloren geheimen ontdekken, maar ook andere sterfelijke rassen tegenkomen, zoals de Tuskarr die terugkeren naar Dragonflight.

2. Waar speelt Dragonflight zich af?

De uitbreiding speelt zich af op een onontdekt continent, de Dragon Isles. Omdat het meer dan 10.000 jaar verborgen is geweest, hebben weinigen ervan gehoord en zijn er nog minder geweest, dus er is genoeg te ontdekken voor oude en nieuwe spelers.

De Dragon Isles is het grootste continent ooit gemaakt voor een World of Warcraft-uitbreiding. Deze is speciaal ontworpen voor Dragonriding, een nieuwe vorm van luchtbeweging in het spel. Spelers kunnen het luchtruim kiezen in de nieuwe zones en een aanpasbare drake mount verdienen in elk van de vier hoofdlevelzones.

The Isles bestaan uit vijf zones, vier daarvan zijn leveling zones. De Forbidden Reach is de startzone voor Dracthyr Evokers. Bij de eerste spelen kunnen zij de zones alleen in de volgende volgorde doorlopen:

  • The Forbidden Reach (alleen Dracthyr Evokers)
  • The Waking Shores
  •  Ohn ‘ahran Plains
  • The Azure Span
  • Thaldraszus

3. Welke nieuwe personages zullen we in de uitbreiding tegen het lijf lopen?

De uitbreiding voegt een nieuw draconisch ras toe, de Dracthyr. World of Warcrafts eerste speelbare combinatie van ras en klasse. Spelers kunnen schakelen tussen een humanoïde gezichtsvorm en een draconische vorm om vijanden te bestrijden en obstakels te overwinnen, beide kunnen worden aangepast bij het creëren van een personage.

Dracthyr krijgt zijn eigen unieke speelbare klasse: de Evoker. Spelers moeten hun bondgenootschap kiezen, Horde of Alliance. Evokers hebben twee belangrijke specialisaties: verwoesting en instandhouding, wat betekent dat ze vanuit de lucht kunnen vechten met vurige ademaanvallen en magische vaardigheden kunnen gebruiken om hun bondgenoten te ondersteunen.

Ook maken we kennis met het verhaal van de Dracthyr in een gloednieuwe startervaring en kunnen we de nieuwe vaardigheden beoefenen voordat we de Dragon Isles verkennen. Dracathyr is beschikbaar voor spelers vanaf level 58.

4. Wat zijn enkele van de nieuwe functies?

Dragonflight introduceert een complexer talentensysteem waarmee we nieuwe combinaties van spreuken en vaardigheden kunnen creëren. De belangrijkste bevat nuttige vaardigheden voor de class, terwijl de specialisation tree offensieve of helende krachten versterkt, en zich richt op de huidige rol en zich aanpast aan de specialisatie waarin je je bevindt. Als we een specialisatie kiezen, wordt de tree aangepast aan onze behoeften. Met het nieuwe talent tree systeem kunnen we combinaties van spreuken en vaardigheden maken die voorheen niet mogelijk waren.

De UI krijgt ook zijn eerste grote vernieuwing in 18 jaar en zal het ontwerp verbeteren zodat het aantrekkelijker, toegankelijker en aanpasbaar wordt. We kunnen een overzichtelijker uiterlijk verwachten, met een grotere minimap en gezondheidsbalk voor het gemak. De HUD is ook verbeterd en we zullen nu selectieve elementen over het scherm kunnen verplaatsen die kunnen worden opgeslagen, bewerkt, gekopieerd en benoemd.

5. Wat zijn de nieuwe beroepen van Dragonflight?

In Dragonflight zullen beroepen een enorme herziening ondergaan met als drie belangrijkste aspecten:

Crafting orders – stelt ons in staat andere spelers te vragen iets voor hen te craften, zelfs als ze niet het juiste beroep of de juiste specialisatie hebben om het zelf te doen.

Crafting-specialisaties – craft voorwerpen van een hogere kwaliteit door ons te richten op een bepaald gebied van een gekozen vakgebied.

Kwaliteit – de kwaliteit van crafted items is ook aangepast: hoe beter het item, hoe nuttiger het zal zijn.

Hierdoor kunnen we ons vakmanschap aanscherpen, wat kan leiden tot een grote klantenkring gebaseerd op een reputatie voor hoogwaardige items.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: