Battlefield 2042 Season 3: Escalation introduceert heel wat nieuwe content

Bij DICE en EA blijven ze niet bij de pakken zitten. Getuige daarvan de start van Season 3 binnenkort en het feit dat de game in december gratis te spelen is. Wat mag je van Season 3 zoal verwachten? We vertellen het graag.

Battlefield 2042 Season 3: Escalation gaat op 22 november van start en voegt nog meer content toe aan de game, waaronder een nieuwe map, een Specialist, meerdere wapens, een tank, 100 nieuwe Battle Pass-tiers en nog veel meer.

De content die invloed heeft op de core-gameplay is beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de niet-betaalde Battle Pass van Battlefield 2042. Spelers kunnen extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass.

Een overzicht van alle nieuwe content is hieronder te vinden:

 • De map Spearhead – Tijdens Season 3 kunnen spelers de strijd aangaan in de ongetemde wildernis van Zweden met daartussen productiefaciliteiten voor hightech-wapens.
 • De Specialist Rasheed Zain – De nieuwe in Egypte geboren Specialist en veiligheidsexpert Zain kan vijanden goed verjagen met zijn XM370A Airburst Rifle. Aangezien Zain nooit opgeeft, kan hij het voortouw nemen in zijn squad. Tevens kan hij zijn gezondheid onmiddellijk herstellen, nadat hij een vijand heeft uitgeschakeld.
 • Nieuwe wapens – Meerdere wapens staan op het programma voor Season 3; veel schade en een hogere tactische inzet worden met deze toevoegingen allesbepalend. De Rorsch Mk-4 Railgun lanceert ongelooflijk snelle projectielen en beschikt over meerdere vuurmodi, waardoor veel spelers dit geavanceerde wapen ongetwijfeld als bijzonder veelzijdig en krachtig gaan ervaren. De dubbelloopse en halfautomatische NVK-S22 Smart Shotgun is compact en wendbaar genoeg om een hinderlaag op te werpen in close quarters-situaties. Het NVK-P125 Bullpup Pistol heeft een lange loop en is een ideaal wapen voor lange afstanden. Naast geweren wordt het wapenarsenaal van Battlefield 2042 dit seizoen ook verrijkt met Throwing Knives.
 • Een nieuwe tank – Met de multimodale EMKV90-TOR Tank kunnen spelers aangeven hoe ze door de gevechtszone willen manoeuvreren. De EMKV90-TOR heeft twee modi: Mobility Mode, die de nadruk legt op snelheid, en Siege Mode, die de tank laat kruipen, maar het mogelijk maakt om enorme schade aan te richten. Bovendien beschikt deze tank over een speciaal systeem dat de bron van inkomende aanvallen binnen een bepaald bereik detecteert en deze weergeeft in de HUD.
 • Een propvolle Battle Pass – Spelers die op zoek zijn naar meer progressie in Battlefield 2042 krijgen het druk dit seizoen. Naast de Battle Pass worden er nieuwe Assignments toegevoegd aan de game. Hiermee kunnen spelers meer Vault Weapons ontgrendelen, waaronder de XM8 en A-91. Er komt nog veel meer aan in toekomstige Season 3-updates.
 • Klassen voor Specialists – Toekomstige Season 3-updates bevatten de langverwachte toevoeging van klassen voor Specialists en een reeks balansaanpassingen, evenals vernieuwingen aan de maps Manifest en Breakaway.
 • Gratis te spelen – Nieuwe spelers kunnen Season 3 en de rest van Battlefield 2042 vanaf december tijdelijk gratis uitproberen. Zowel op de pc via Steam, Xbox als PlayStation kunnen spelers de game en de vele seizoenen aan verbeteringen en content ervaren. De game is gratis toegankelijk op de volgende data:
  • Xbox: Download en speel gratis van 1 december 21:01 uur tot 5 december 08:59 uur.
  • Steam: Download en speel gratis van 1 december 19:00 uur tot 5 december 19:00 uur.
  • PlayStation: Download en speel gratis van 16 december 17:00 uur tot 23 december 17:00 uur.

Vanaf Season 3 wordt Battlefield 2024 ook toegevoegd aan EA Play, waardoor de game beschikbaar wordt voor EA Play-leden op PlayStation, Xbox en pc via Steam, de EA-app en Origin. Ook Xbox Game Pass Ultimate-leden hebben toegang via EA Play.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: