fbpx

Te hoge kostprijs reden van annuleren Xbox streamingapparaat

Het is al langer een publiek geheim dat Xbox plannen had om een streamingapparaat uit te brengen waarmee je Xbox-games zou kunnen streamen naar je televisie.

Dit project werd gaandeweg geannuleerd omdat het toestel te duur zou worden en zo minder aantrekkelijk zou worden voor ons gamers.

Dat heeft Xbox-opperhoofd Phil Spencer gezegd in de podcast van het Amerikaanse The Verge.

Het was de bedoeling om het toestel rond de 99 dollar te verkopen, maar dat bleek niet haalbaar met de prijzen van de componenten. Hierdoor zou de prijs van het streamingapparaat te dicht bij die van de Xbox Series S komen te liggen, waardoor het zijn bestaansrecht zou verliezen.

Het blijft zonde, maar bedrijfstechnisch een logische zet.

De verhalen rond dit streamingapparaat werden trouwens enkele maanden geleden aangewakkerd door een foutje van Spencer zelf…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: