fbpx

Xbox-baas Phil Spencer wil ‘iets’ doen met StarCraft/Warcraft

Starcraft 2

Geef toe, de beste RTS games van de voorbije jaren kwamen toch uit de stal van Blizzard. Ik denk aan uiteraard ook aan Warcraft en StarCraft. Nu kan je wel remake, na remake en HD remaster na HD remaster uitbrengen maar op een dag stop het, en heb je zin in iets nieuws…

Dat is ook een mening die Xbox-baas Phil Spencer uitspreekt. Hij is zelf al jaren een immense fan van beide licenties en hij heeft weldegelijk zin om hier iets mee te doen, toch als de deal tussen Microsoft en Activision-Blizzard officieel in orde is. Hij zegt daarover het volgende:

Dus dit is allemaal praten en nadenken over wat de mogelijkheden zijn, maar je hebt absoluut gelijk. Niet alleen StarCraft, maar ook Warcraft, als je denkt aan de erfenis van RTS spellen waar we het hier over hebben, specifiek van Blizzard. En ik heb vandaag geen concrete plannen, omdat ik niet echt met de teams kan samenwerken. Maar StarCraft was een belangrijk moment in gaming, toch?

Ik verheug me erop om met de teams van Activision en Blizzard te gaan praten over de oude catalogus en de mogelijkheden die we hebben. Dus ik ontwijk de vraag, behalve dat ik kan zeggen dat het niet iets is waar ik nu actief aan kan werken. Maar de gedachte dat ik kan nadenken over wat er met die franchises kan gebeuren, vind ik, als iemand die veel uren aan die spellen heeft besteed, behoorlijk opwindend.”

We zijn benieuwd naar wat de toekomst brengen zal…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: