Return to Monkey Island is nu ook beschikbaar op PS5 en Xbox Series S|X

Als je over klassiekers spreekt, dan is Return to Monkey Island er daar zeker eentje van. Nu maakt deze oude kraker ook zijn intrede op de nieuwste generatie spelconsoles. Zo kan iedereen hem ontdekken, en vooral spelen.

Met Return to Monkey Island zet seriebedenker Ron Gilbert het verhaal voort van de legendarische avonturengames The Secret of Monkey Island en Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, ontwikkeld in samenwerking met Lucasfilm Games.

De ingewikkelde geschiedenis van het beroemdste geheim van Monkey Island leidt Guybrush Threepwood… een onverschrokken held, verkoper van lederen jassen en machtige piraat, op een nieuw avontuur door de Caraïben, vastbesloten om het geheim voor eens en altijd te ontrafelen.

Geen reis terug naar Mêlée Island zou compleet zijn zonder zijn oude vrienden (en vijanden), maar terwijl Guybrush en de kwaadaardige LeChuck zeker weer met elkaar in botsing lijken te komen op volle zee, lijkt een nieuwe bemanning van Piratenleiders te zijn gearriveerd om het feest te bederven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: