fbpx

“Starfield wordt geen Skyrim in de ruimte”

Tijdens de Friends Per Second vlogcast besprak Xbox Games-baas Matt Booty kort de voortgang van het spel en hoe Bethesda de grenzen verlegt van een spel dat verschillende ontwerpen mixt met traditionele genre-elementen zoals scheepsbouw, ruimtegevechten en wereldverkenning.

Starfield lijkt een aantal klassieke Bethesda gameplay-elementen te bevatten, maar verwacht niet dat dit spel een big-budget Skyrim in de ruimte wordt.

“Ik heb er vertrouwen in dat onze Game Director Todd Howard zich niet plat gaat staren op wat eerder is gebouwd,” zei Booty. “Er gaat een heleboel gebeuren met dit spel. Ik denk dat er ontzettend veel nieuwe dingen in het spel komen die Bethesda fans en Todd Howard fans nog niet gezien hebben. Ik weet dat het team hard aan het werk is om dat voor elkaar te krijgen.”

Een Bethesda-handelsmerk dat je zeker kan verwachten in Starfield zijn dialoogopties die teruggrijpen op oudere games van de studio. Het grote verschil hier is dat spelers het overtuigingssysteem van Starfield kunnen gebruiken om een gesprek in een voor hen gunstige richting te duwen. Spelers hebben een bepaald aantal beurten en keuzes waaruit ze verschillende dialoogopties kunnen kiezen om NPC’s ervan te overtuigen dat ze aan hun eisen moeten voldoen.

Het eerste stukje Starfield gameplay werd getoond tijdens Xbox en Bethesda’s showcase eerder dit jaar, waar werd onthuld dat de aankomende RPG duizenden planeten zal hebben om te verkennen. Oorspronkelijk zou Starfield in november 2022 uitkomen, maar nu staat de lancering gepland voor de eerste helft van 2023.

Het interview met Matt Booty start op 41:11.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: