Bullet Hell Metroidvania The Knight Witch verschijnt op 29 november

Het genre Metroidvania ligt me nauw aan het hart. Dead Cells en vooral Hollow Knight vond ik machtige games. Per toeval ontdekte ik The Knight Witch, waar nog een ander element in voorkomt dat ik heel graag speel, namelijk het Deck Building mechanisme.

Uitgever Team 17 had ongeveer een half jaar geleden het prachtig uitziende Bullet Hell Metroidvania ‘The Knight Witch’ aangekondigd. Helaas was er toen nog geen sprake van een releasedatum. Nu is er licht aan het einde van de tunnel gekomen en mogen we vanaf 29 november aan de slag met The Knight Witch Rayne.

Ontwikkelaar ‘Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team’ is verantwoordelijk voor deze game. The Knight Witch zal gameplay-elementen door elkaar mixen van Fast-Paced Shoot’Em-Up, Metroidvania en Deck Building mechanismes.

Er is ook goed nieuws voor spelers die niet zo bekend zijn met dit genre, want er zijn enkele toegankelijkheidsopties aan de game toegevoegd. Zo is er de mogelijkheid tot het inschakelen dat je onoverwinnelijk bent, een automatisch richtsysteem en een optie zodat je niet snel de weg verliest in het gigantische labyrint van een spelwereld.

The Knight Witch verschijnt op 29 november en is speelbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.