Naar deze horrorgames kijkt de Pragalicious Crew met argusogen uit

In onze vorige special lieten we jullie weten welke volgens ons de beste en engste horrorgames zijn. Stuk voor stuk ging het om tijdloze klassiekers. Dat betekent echter niet dat we in de toekomst niets hebben om naar uit te kijken. In deze special blikken we vooruit op tien horrorgames die onze aandacht meer dan gewekt hebben. Begin alvast maar te bibberen want sommige games komen er heel snel aan.

  • The Callisto Protocol (02/12/2022 voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC)

Met The Callisto Protocol kunnen we het gaming jaar 2022 met een klepper afsluiten. De spirituele opvolger van Dead Space zal door meerdere crewleden tijdens het weekend van 3 en 4 december gespeeld worden. Pampers, deodorant en zaklampen werden alvast met een fikse groepskorting aangekocht. We zijn heel benieuwd of onze torenhoge verwachtingen ingelost zullen worden. Elke trailer die tot nu toe op ons afgevuurd werd, doet alvast geloven van wel.

  • Dead Space Remake (27/01/2023 voor PS5, Xbox Series X|S en PC)

Van The Callisto Protocol naar Dead Space is slechts een kleine sprong. Ook in tijd zullen we niet lang hoeven te wachten om een vergelijking tussen beide games te kunnen maken. Een kleine twee maanden om precies te zijn. Nu grote man achter de Dead Space franchise, Glen Schofield, vertrokken is bij EA Motive om een eigen studio (de studio achter The Callisto Protocol) op te richten, zijn we benieuwd of de remake van Dead Space even hoge toppen zal scheren dan het origineel. De grote vraag begin februari zal zijn: welke game was nu het beste, The Callisto Protocol of de remake van Dead Space?

  • Sons of the Forest (23/02/2023 voor PC)

Sons of the Forest is ontwikkeld door dezelfde studio die het in 2014 verschenen ‘The Forest’ heeft gemaakt. In deze open-world survival horror simulator vecht je alleen of met vrienden om te overleven op een eiland vol demonen en kannibalen. Crafting & building zijn essentiële onderdelen in deze game. Heb jij het in je om te overleven of ben je niet meer dan een middagmaal voor de lokale bevolking?

  • Resident Evil 4 (24/03/2023 voor PS4, PS5, Xbox Series X|S en PC)

Binnen onze crew zijn we het over één ding eens. Resident Evil 4 behoort tot de allerbeste horrorgames ooit gemaakt. En dan vinden wij het uiteraard niet erg dat deze game een remake krijgt. Zeker niet als je weet dat de remake van Resident Evil 2 en 3 van een hoog niveau waren. Kruip opnieuw in de huid van Leon Kennedy en red de dochter van de president. We kunnen haast niet wachten om de legendarische woorden ‘Leon, help!’ door onze headset te horen weerklinken.

  • Ad Infinitum (20/04/2023 voor PS5, Xbox Series X|S en PC)

Wereldoorlog II-games kennen we voornamelijk van first person shooters waarbij we zoveel mogelijk Duitsers proberen af te knallen. ‘Dat moet eens gedaan zijn’, moet de Duitse studio achter Ad Infinitum hierover gedacht hebben. In deze game kruip je in de huid van een Duitse soldaat die het opneemt tegen de horror die een oorlog met zich meebrengt. En horror mag hier letterlijk genomen worden. Verschrikkelijke wezens, doodsvallen en waanzinnige mysteries markeren je pad door het slagveld en zijn je grootste vijand.

  • Greyhill Incident (lente 2023 voor PC)

Bestaan aliens nu echt of niet? En als ze bestaan, hoe zien ze eruit? Helaas kunnen wij bij Pragalicious hierop geen antwoord bieden. Misschien kunnen de mensen van Refugium Games dat wel. In Greyhill Incident worden alle clichés alvast naar boven gehaald. Grafisch ziet de game er geweldig uit en de atmosfeer zit goed. Bij het zien van de trailer, kan je niet anders dan de link met de film ‘Signs’ leggen.

  • Alan Wake II (release datum nog onbekend voor PS5, Xbox Series X|S en PC)

De originele Alan Wake verscheen in 2010 en kreeg vorig jaar een geremasterde versie. Deze fantastische game was eerder een action adventure game. Alan Wake II daarentegen zal de kaart van survival horror trekken. Voorlopig moeten we het stellen met een korte reveal trailer die op The Game Awards 2021 voor het eerst getoond werd. In 2023 zullen we ongetwijfeld meer info en beelden voorgeschoteld krijgen. En hopelijk meteen ook een release datum.

  • Alone in the Dark (release datum nog onbekend voor PS5, Xbox Series X|S en PC)

De allereerste Alone in the Dark-game dateert al van begin jaren ’90. De franchise kreeg in 2008 al eens een reboot. Daarna was het wachten op Alone in the Dark: Illumination dat in 2015 verscheen. Deze game was enkel online te spelen en werd als bijzonder slecht onthaald. Toch krijgt deze franchise die bij vele mensen nauw aan het hart ligt een nieuwe reboot die volledig gebaseerd zal zijn op het origineel uit 1992. De eerste beelden leveren alvast een geweldige vibe.

  • Paranoid (release datum nog onbekend voor PC)

Bekijk na het lezen van deze special zeker eens de trailer van Paranoid. Deze game vertelt het verhaal van Patrick Calman, die al jaren geïsoleerd woont in een appartement dat hij van zijn overleden ouders geërfd heeft. Door een familietragedie die jaren geleden heeft plaatsgevonden, worstelt Patrick met verslavingen en psychische problemen. Zijn zus is het enige lid van de familie die tijdens deze tragedie in leven bleef maar zij verdween dertien jaar geleden. Tot die zus ineens per telefoon haar komst aankondigt. Patrick dient zijn leven in isolatie te overwinnen maar dit gaat ten koste van nachtmerrieachtige ervaringen.

  • Wronged Us (release datum nog onbekend voor console en PC)

Last but not least. Wronged Us is een mix van Resident Evil, Silent Hill en jawel, Dark Souls. Het open-world en NPC quest design is gebaseerd op Dark Souls. Het verhaal, de setting en atmosfeer is geïnspireerd op Silent Hill terwijl de gameplay en de gameplay mechanics sterk beïnvloed zijn door Resident Evil. Dit kan toch niet anders dan een topgame worden? Verwacht Wronged Us echter nog niet te snel aangezien de game begonnen is als een solo project waarin er gezocht werd naar een team om het spel verder te ontwikkelen. De game zou ergens in 2023 moeten verschijnen maar dat lijkt ons ijdele hoop.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.