“NieR: Automata – The End of YoRHa Edition is een aanrader voor wie enkel een Switch in huis heeft”

Als CD Projekt REDs gigantische The Witcher 3, inclusief beide uitbreidingen, op Nintendo’s handheld past, dan onze Game of The Year-titel ook, dachten ze bij PlatinumGames. Wat geschiedde is een magistraal kunstwerkje, in de palm van onze handen; NieR:Automata – The End of YoRHa Edition.

Waarom Wel?

Het (on)mogelijke

Uitgever Square Enix zocht en vond in Virtuos een geschikte partner om hun geprezen action-RPG naar de Nintendo Switch te brengen, met ports als Dark Souls: Remastered, L.A. Noire en Dying Light op hun palmares. Het resultaat: een vlot draaiende game aan een constante 30fps in 720p (handheld) en 1080p (docked). NieR: Automata speelt bij momenten zelfs beter dan op een eerste generatie PS4-console, wat voor Nintendo-fanaten als muziek in de oren moet klinken. Minder pop-ups, een constante framerate en uren speelplezier verzekerd. Amen!

Waarom Niet?

Een huzarenstukje met beperkingen

De enige echte reden die we kunnen aanbrengen om de Nintendo Switch-versie niet in huis te halen, is het feit dat de game in handheldmodus vaak wat minder vlot speelbaar is. Niet door de mindere grafische kwaliteit, maar vaak door de veeltallige actie op het scherm. Een controller voelt iets fijner aan, waardoor je vaker geneigd zal zijn in docked modus te spelen.

VERDICT

9

Weliswaar vijf jaar na NieR:Automata op de PlayStation 4 verscheen, krijgen we diens complete editie eindelijk op de Nintendo Switch te spelen. Geen cloudtoestanden of andere troep, maar een volwaardige game op cartridge, inclusief DLC. De mindere graphics, die halen gelukkig niks uit het gameplezier, waardoor deze editie zeker een aanrader is voor wie enkel een Switch in huis heeft!

Pluspunten
+ Vlotte, sensationele actie
+ Een van PlatinumGames’ beste titels ooit
+ Uren speeplezier verzekerd

Minpunten
– Boet in op grafisch vlak

NieR: Automata – The End of YoRHa Edition
Beschikbaar vanaf 06/10/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op Switch
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.