fbpx

Maxis en EA werken aan nieuwe generatie De Sims

Behind The Sims Summit 2022

Nu De Sims 4 compleet gratis te spelen is op zowat alle beschikbare platformen, kijkt ontwikkelaar Maxis graag ook vooruit. Tijdens een livestream met de naam Behind The Sims Summit lichten ze een tipje van de sluier op over de toekomst van deze populaire sim-game.

De volgende Sims-game is nog niet voor meteen, maar de ontwikkelaar geeft mee dat ze trouw willen blijven aan wat De Sims altijd geweest is. Toch willen ze de game laten evolureren en dat toont zich ook in de werktitel die de game intern heeft: “Project Rene”. Dat slaat volgens hen op Renewal en Rebirth en niet op die ene cafébaas uit Allo Allo…

Ze willen met Project Rene de spelers nog meer mogelijkheiden en vrijheid geven om te spelen. Dit willen ze doen door meer hulpmiddelen aan te bieden om creativiteit aan te moedigen en zo ook de mogelijkheid geven om betekenisvolle verhalen te vertellen.

Ook zegt de ontwikkelaar dat ze een multiplayer in de game aanwezig zal zijn, zodanig dat je makkelijk samen kan spelen en dat op zoveel mogelijk beschikbare toestellen.

“De Sims is al vanaf het begin bepalend voor het genre levenssimulatie en is blijven groeien tot een ongelooflijk platform voor creativiteit en zelfexpressie”, zegt Lyndsay Pearson, Vice President of Franchise Creative voor De Sims. “De komende jaren gaan we werken aan het volgende spel en creatief platform, momenteel getiteld Project Rene, en die ontdekkingsreis begint vandaag. We bouwen voort op dezelfde basis die De Sims voor generaties spelers zo aansprekend heeft gemaakt, en we verleggen grenzen om nieuwe ervaringen te creëren. Naarmate de ontwikkeling van het spel vordert, kunnen we jullie nog veel meer vertellen.”

Je kan de volledige livestream hier nog eens herbekijken:

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d