Razer kondigt 5G gaming-handheld en heel wat andere hardware aan op RazerCon 2022

Razer RazerCon 2022

Razer organiseerde op 15 oktober RazerCon 2022 waarin het 1,5 miljoen kijkers een blik gunde op wat het bedrijf in petto heeft de komende maanden. En dat blijkt heel wat te zijn. We goten alle aankondigingen in een kort en bondig overzicht. 

Razer Edge & Edge 5G gaming-handheld

Het lijkt erop dat meer hardwarebedrijven hun pijlen hebben gericht op cloudgaming. Ook Razer stapt mee op de hypetrein met de Razer Edge. Het toestel gaat uiteraard alle huidige streamingdiensten ondersteunen, of dit nu via Android is of via specifieke launchers. Het toestel heeft een 6,8 inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 144hz en een resolutie van 2400×1080 FHD+. Verder maakt de Razer Edge gebruik van het nieuwste Snapdragon G3x Gen 1 Gaming Platform.Een 3Ghz octa-core Kryo CPU met een Adreno GPU moet voor de grafische rekenkracht zorgen. De batterij heeft een capaciteit van 5000mAh.

De Razer Edge is beschikbaar in een Wi-Fi- of Verizon 5G-versie en zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in de VS. De Wi-Fi-versie gaat $399,99 kosten, de prijs van de 5G-versie is nog niet bekend. 

Razer Kraken Kitty V2 Pro
Dit is eentje voor een héél specifieke doelgroep: een Kraken V2 Pro met verwisselbare oren. Je kan kiezen tussen de meegeleverde katten-, beren- en konijnenoren om je helemaal te laten gaan.. Deze oortjes zijn volgens Razer snel en eenvoudig te verwisselen. Alle drie de oortjes zijn aanpasbaar met 16,8 miljoen kleuren en talloze lichteffecten zodat ze in real-time kunnen reageren op gebeurtenissen tijdens een eventuele stream. 

De headset heeft ook een afneembare Razer HyperClear cardioïde microfoon en TriForce Titanium 50mm-drivers met 7.1 surround sound.

De Razer Kraken Kitty V2 Pro zal beschikbaar zijn voor pre-order in Q4 2022, vanaf €209,99 bij Razer.com, RazerStores en selecte retailers.

Razer Kaira Pro HyperSpeed

De Razer Kaira-reeks is iets groter geworden dankzij de introductie van Razer Kaira X, een bedrade headset voor PlayStation 5. Er werden ook twee draadloze, multiplatform headsets aangekondigd in deze reeks: de Kaira HyperSpeed en Kaira Pro HyperSpeed. 

Beide draadloze headsets gebruiken Razer HyperSpeed-technologie om verbinding te maken via een 2.4GHz-verbinding. Dit moet volgens de fabrikant de latency verlagen. Verder gaan de headsets 30 uur mee op een volle batterij.

De Razer Kaira Pro HyperSpeed beschikt over TriForce Titanium 50mm drivers met titanium gecoate diafragma’s en de afneembare Razer HyperClear Supercardiod ENC-microfoon.De Kaira Pro HyperSpeed beschikt ook over haptische technologie via Razer HyperSense. De headsets zijn allemaal gelicentieerd door PlayStation. 

De Razer Kaira Pro HyperSpeed gaat €239,99 kosten, de Razer Kaira HyperSpeed €159,99 en de bedrade versie, de Razer Kaira X kost je €69,99.

Razer Hammerhead HyperSpeed

De nieuwe Razer Hammerhead HyperSpeed zijn draadloze multi-platform gaming-oortjes met actieve ruisonderdrukking (ANC). De Razer Hammerhead HyperSpeed is voorzien van dubbele environmental noise cancelling (ENC)-microfoons die moeten zorgen voor helder stemgeluid tijdens het gamen of bellen. Ze beschikken ook over Razer Chroma RGB en hebben een batterijduur van 30 uur dankzij de meegeleverde oplaadcase. De oortjes kunnen worden verbonden via een 2,4GHz draadloze verbinding (met de meegeleverde Type C-dongle) of Bluetooth 5.  

De Razer Hammerhead HypserSpeed is vanaf november beschikbaar, met PlayStation of Xbox Licentie, voor €179,99 via Razer.com.

Razer Enki Pro Automobili Lamborghini Edition

Ben je op zoek naar een luxe gamingseat met een link naar een legendarisch automerk? Dan is de Razer Enki Pro Automobili Lamborghini Edition iets voor jou met een ontwerp dat is gebaseerd op de stoelbekleding en zeshoekige-stiksels die worden gebruikt in Lamborghini’s iconische sportwagens.

De Enki Pro Automobili Lamborghini Edition streeft ernaar het gewicht zoveel mogelijk te verdelen. De stoel is voorzien van Alcantara, een extra dikke, verstelbare rugleuning, een magnetisch hoofdkussen, en dat allemaal in de typische oranje en zwarte kleuren van de Lamborghini sportwagens. Het kenmerkende embleem van Lamborghini zit achterop de stoel.

De Razer Enki Pro Automobili Lamborghini Edition is vanaf december 2022 verkrijgbaar vanaf €1.499 bij Razer.com en in RazerStores.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: