Robbie Coltrane, Hagrid in Harry Potter, overleden op 72-jarige leeftijd

Hagrid Harry Potter

Triest nieuws uit de wereld van Harry Potter. De 72-jarige Robbie Coltrane, vooral bekend als Hagrid uit de Harry Potter-films, is helaas niet meer onder ons.

Volgens zijn manager is de acteur overleden in een Schots ziekenhuis, dichtbijwaar hij woonde. Hij gaf niet mee waaraan Coltrane gestorven is.

Robbie Coltrane speelde in heel wat andere films. Bond-liefhebbers zullen hem ongetwijfeld ook herinneren als KGB-agent Valentin Zukovsky in GoldenEye en The World is Not Enough. Hij won ook in 1994, 1995 als 1996 de BAFTA voor beste acteur voor zijn rol in de misdaadserie Cracker.

Robbie Coltrane, die eigenlijk Anthony Robert McMillan heette, zal gemist worden en laat twee kinderen achter.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: