Waarom is de Death Knight nog steeds WoW’s populairste hero class?

De Death Knight maakte voor het eerst zijn opwachting als speelbare hero klasse bij de launch van het originele World of Warcraft Wrath of the Lich King in 2008. De populaire klasse kwam in drie versies, namelijk Blood, Unholy en Frost. Tot op vandaag kan deze klasse nog op veel fans rekenen. Maar hoe komt dat?

Op 26 september lanceerde Blizzard Entertainment World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic, waarmee WoW Classic-spelers de tweede, en nog steeds een van de populairste, uitbreiding in de geschiedenis van de franchise kunnen herbeleven of verkennen.

De oorspronkelijke uitbreiding die verscheen in 2008, introduceerde Death Knights, de eerste speelbare hero class van het spel. Het toenmalige verhaal nam ons mee naar Northrend, waarmee het verhaal uit het populaire strategiespel Warcraft III: The Frozen Throne werd voortgezet.

Zelf was ik een enorme fan van deze klasse toen die pas verscheen. Zelf zou ik ze omschrijven als een mix tussen een paladin, tank en warlock. Death Knights waren de eerste heldenklasse in World of Warcraft, en beschikken over een mix van fysieke en magische vaardigheden. Deze skills zorgen voor de nodige dreiging, de mogelijkheid om jezelf te healen én damage te doen.

Aangezien Death Knights plate armor dragen, hebben ze ook hogere armor en health pools. Daarnaast is hun damage output in single target en AoE situaties competitief (of groter) dan andere DPS specs en pure DPS classes. Ze zijn met andere woorden een niet te onderschatten klasse waar je rekening mee moet houden.

Wie zijn de Death Knights?

De Death Knight werd voor het eerst geïntroduceerd in Warcraft II: Tides of Darkness. Death Knights zijn een van de meest angstaanjagende dienaren van de Lich King, grotendeels vanwege hun status als gevallen helden van Azeroth die als ondoden zijn herrezen om voor eeuwig de Lich King te dienen.

In een van de afleveringen van Building Azeroth bespraken Game Director Tom Chilton en Principal Game Designer Kris Zierhut hoe de Death Knight zo’n iconisch personage is geworden.

Tom en Kris bespreken een van de manieren waarop ze de class echt uniek hebben gemaakt door ze hun eigen aangepaste startgebied te geven. Spelers van de Alliance of de Horde die gevangen zijn tijdens de strijd, worden door de Lich King tegen hun wil veranderd in Death Knights.

Hieronder alvast mijn Death Knights in WoW Classic: Wrath of the Lich King!

Knights of the Ebon Blade

Toen de controle van de Lich King over zijn Death Knights werd verbroken, vonden zijn voormalige kampioenen een nieuw doel als Knights of the Ebon Blade. Nadat Bolvar Fordragon het roer aantrok om de ondode plaag in bedwang te houden, riep hij een nieuwe generatie Death Knights op om zich bij het doel van de Ebon Blade aan te sluiten.

Het startgebied toont de reis van een gevallen held die zich tegen zijn voormalige bondgenoten moet keren om zijn vrije wil terug te krijgen. Als ze de vrije wil terugkrijgen en het opnemen tegen de Lich King zelf in Light’s Hope Chapel, voegen ze zich weer bij hun bondgenoten om het volgende hoofdstuk van hun nieuwe leven te beginnen als kampioenen van de Horde of de Alliance.

Over de balans van de Death Knight zei Kris: “Elke keer als ik iets zwakker wilde maken van de Death Knights, kreeg ik mensen die van Death Knights houden die zeiden dat ik het niet kon nerfen”. Hij vervolgde “Achteraf gezien was dat een goede zaak, want het zorgde ervoor dat mensen Death Knights gingen spelen en al die gekke manieren gingen vinden om te spelen. Een goed ontworpen class is niet meteen duidelijk hoe je die moet spelen – we willen dat er opkomende gameplay is.”

Als de eerste hero class van World of Warcraft begint de Death Knight op een hoger level dan andere classes en begint zijn reis in een class-exclusieve introductie-ervaring. Ze zijn extreem krachtig in zowel solo- als groepscontent. Terwijl solo Death Knights de sterkste self healing in het spel hebben, geven ze in parties en raids unieke, krachtige buffs aan hun hele groep terwijl ze, afhankelijk van hun specialisatie, een van de meest duurzame tanks in het spel zijn of een van de sterkste damage dealers.

Wat is er nog nieuw in Wrath of the Lich King?

Spelers beginnen hun reis in een van de twee zones in Northrend, Borean Tundra of Howling Fjord, en beleven enkele van de meest epische uitzichten en populaire verhaallijnen in heel Warcraft voordat ze de troon en de macht van de Lich King in Icecrown doorbreken.

De nieuwe uitbreiding introduceert ook een nieuw beroep – Inscription, waarmee spelers mystieke glyphs kunnen schrijven die het uiterlijk en de eigenschappen van spreuken en vaardigheden veranderen, en krachtige snuisterijen en off-hand items kunnen maken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: