DOOM nu ook te spelen in Windows Kladblok

Doom Classic

Het is geschift, maar een ontwikkelaar heeft de allereerste DOOM uit 1993 speelbaar gekregen in Kladblok. En ja, da’s de minimalistische tekstverwerker die standaard meegeleverd wordt met Windows…

Het spel is zichtbaar, รฉn speelbaar op 60 fps, doordat Samperson snel tekens in Kladblok laat aanpassen. Hoe hij dat doet, laat hij echter niet weten in zijn video. Het lijkt logisch dat de game niet zelf in Kladblok draait, maar dat het programma dienst doet als een soort digitaal beeldscherm.

Hoe dan ook is het resultaat best opmerkelijk. Dat vindt ook John Romero, mede-bedenker van deze legendarische shooter.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carriรจre bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: