Warner Bros. Games en NetherRealm Studios vieren de 30e verjaardag van Mortal Kombat

Er is er eentje jarig en het is niet de eerste de beste! Een van de populairste vechtspellen aller tijden viert namelijk zijn 30ste verjaardag. En dat laat NetherRealm niet zomaar voorbijgaan.

Warner Bros. Games en NetherRealm Studios vieren de 30e verjaardag van Mortal Kombat, de miljardenfranchise waarvan inmiddels bijna 80 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de lancering van het originele arcadespel op 8 oktober 1992.

Ter ere van de 30-jarige geschiedenis van Mortal Kombat is er een nieuwe video uitgebracht over de culturele grootschaligheid van de franchise in de afgelopen 30 jaar; van computerspellen tot films en tekenfilms.

De herdenkingsvideo beslaat 30 jaar aan bottenkrakende content en toont momenten van het originele Mortal Kombat-spel (1992) tot Mortal Kombat 11 Ultimate (2020), en van de eerste live-action Mortal Kombat-film (1995) tot de hernieuwde Mortal Kombat-speelfilm (2021).

Ook wordt er een schijnwerper gezet op legendarische Mortal Kombat-vechters en hun verschillende versies van verleden tot heden, zoals Scorpion, Sub-Zero, Raiden, Johnny Cage, Sonya Blade, Liu Kang, Kung Lao, Kitana, Mileena, Jackson “Jax” Briggs, Baraka en Shang Tsung.

Daarnaast werd nieuw beeldmateriaal onthuld ter viering van het 30-jarig jubileum van Mortal Kombat, waarin enkele spelvarianten, verhaalmomenten, personages en finishing moves uit de geschiedenis van het spel worden uitgelicht in de vorm van het bekende drakenlogo.

Als onderdeel van het jubileum is Raiden, met de stem en het uiterlijk van acteur Christopher Lambert uit de klassieke film uit 1995, van 7 tot 11 oktober beschikbaar in Mortal Kombat Mobile.

Verder kunnen spelers van 7 tot 14 oktober iedere dag inloggen om gratis jubileumgeschenken te verzamelen en te genieten van volop nieuwe spelcontent.

Daarnaast zijn Mortal Kombat (film, 2021), Mortal Kombat (film, 1995), Mortal Kombat: Legacy (webserie, 2013) en Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms (animatiefilm, 2021) nu beschikbaar op HBO Max, terwijl Mortal Kombat: Defenders of the Realm (tekenfilmserie, 1996) nu verkrijgbaar is op digitale platforms.

Warner Bros. Home Entertainment brengt ook Mortal Kombat Legends: Snow Blind digitaal uit, het derde deel van de animatiefilmreeks op 9 oktober en 4K Ultra HD Combo Pack en Blu-ray op 11 oktober. Mortal Kombat (film uit 2021), Mortal Kombat (film uit 1995), Mortal Kombat: Legacy (2013 webserie), Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms (2021 animatiefilm), en Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020 animatiefilm) zijn allemaal beschikbaar om nu te bekijken op HBO Max en Mortal Kombat: Defenders of the Realm (animatieserie uit 1996) is nu te koop is op digitale platforms.

Tot slot is er nu geheel nieuwe Mortal Kombat merchandise exclusief verkrijgbaar bij WB Shop.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)