Herman Miller en Logitech G introduceren nieuwe gamestoel Vantum

Zelf game ik thuis op een ouderwetse bureaustoel. Voor mij is dat meer dan voldoende. Mijn oudste zoon die is niet weg te slaan van zijn DX Racer gamestoel. Gamers die op zoek zijn naar nog iets anders, en voor wie het (iets) meer mag kosten, moeten misschien deze Vantum eens checken?

De info komt uit het persbericht, we hebben de stoel niet getest.

Herman Miller heeft vandaag in samenwerking met Logitech G zijn nieuwste performance gaming stoel, Vantum onthuld.

Deze stoel is gericht op veelzijdigheid, aanpassingsvermogen en is speciaal ontworpen voor de gamer van nu. Vantum blijft trouw aan de onderzoeksgerichte geest van het krachtige partnerschap tussen Herman Miller en Logitech G. Het biedt gamers het juiste niveau van ondersteuning tijdens de verschillende spelmodi voor meer comfort, concentratie en uithoudingsvermogen, of ze nu spelen of pauzeren.

In de kern ondersteunt de Vantum gaming stoel de actieve/gaming-forward houding, een positie waarvan bewezen is dat ze de focus en snellere reactietijden bevordert. Dit zijn de twee factoren die een cruciale rol spelen tijdens het gamen. Om dit te bereiken, werd Vantum ontworpen. Het doel is om gebruikers proactief in een actieve/rechtopstaande positie te plaatsen zodra ze gaan zitten, met behulp van een aangepast zitkussen en PostureFit. Dat biedt instelbare steun aan de onderrug en verstevigd de bekken, waardoor slungeligheid en vermoeidheid kan worden voorkomen. Om gamers verder te helpen en ervoor te zorgen dat ze in hun juiste positie zitten, zijn de kantelverstellingen voorzien van numerieke feedback. Hierdoor kunnen gamers gemakkelijk hun voorkeursinstellingen identificeren en instellen.

Een opvallend nieuw kenmerk van het ontwerp is de aanwezigheid van een hoofdsteun. Wanneer de speler zich niet in een actieve spelpositie bevindt, biedt de verstelbare hoofdsteun gamers maximaal comfort. Dit wordt bereikt door het gebied waar de basis van het hoofd en de ruggengraat samenkomen correct te ondersteunen. Dit mechanisme oefent weinig of geen directe druk uit op de nek, waardoor spelers met gemak achterover kunnen leunen en ontspannen.

Om de liggende positie verder te ondersteunen, is de Vantum de eerste gamestoel met een thoracale steun, die dient om de bovenrug, de nek en het hoofd goed te ondersteunen in een ontspannen positie. De hoofdsteun en de thoracale steun werken samen om ervoor te zorgen dat gamers altijd hun druk kunnen verlichten en zich weer kunnen concentreren wanneer dat nodig is, vooral wanneer ze lange tijd spelen.

Of een gamer nu rechtop zit tijdens een spannende wedstrijd, achterover leunt in een moment van rust, of ergens daartussenin, het flexibele kussen en het exclusieve ophangingsmateriaal van Vantum bieden comfort en ondersteuning door de druk op de juiste manier te verdelen in reactie op elke houding – waardoor het evenwicht en de bloedstroom worden geoptimaliseerd. De bekleding van de zitting is van 100% gerecycled textiel met hoogwaardige eigenschappen.

Wat het uiteindelijke uiterlijk van de stoel betreft, onderging de Vantum gaming stoel vele revisierondes met verschillende ideeën om ervoor te zorgen dat de behoeften van de gamer prioriteit kregen in zowel de esthetiek als het uiterlijk.

De Vantum gaming stoel is nu verkrijgbaar voor 1288 euro.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: