fbpx

Xiaomi introduceert de Xiaomi 12T Pro met 200MP camera en kleine broer 12T

Xiaomi 12T Pro

Vandaag heeft Xiaomi op een speciaal event in München hun nieuwste smartphones aangekondigd: de Xiaomi 12T en 12T Pro. Daarnaast kondigden ze ook nog een hele rits andere toestellen aan waaronder een tablet, televisie, smartwatch en zelfs een slimme stofzuiger. Al zat er geen nieuw curved scherm bij…

Het opvallendste kenmerk aan de Xiaomi 12T Pro is ongetwijfeld de 200MB beeldsensor die achterop zit. Deze moet volgens de fabrikant foto’s met hoge helderheid, sterke nachtfotografie en snelle scherpstelling garanderen. De camera beschikt verder over een 2x zoomlens in de sensor met een grootte van 1/1,22″. Je kan er trouwens ook video’s op volledige 8K-resolutie mee schieten. De Xiaomi 12T gebruikt dan weer een drievoudige camera-setup: een 108 MP primaire camera, 8 MP ultrabrede camera en 2 MP macrocamera.

Onder de motorkap van de Xiaomi 12T Pro vinden we de meest recente Snapdragon 8+ Gen 1 processor terug die is gebakken op het 4nm TSMC-productieproces. Dit zou volgens de fabrikant de prestaties van CPU en GPU aanzienlijk moeten verbeteren: respectievelijk 16,7% en 11% in vergelijking met Snapdragon 8 Gen 1. Voor de koeling werd gekozen voor een vapor chamber die 65% groter is met 125% betere thermische materiaaldekking dan Xiaomi 11T Pro.

De Xiaomi 12T wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 8100-Ultra die is gebouwd op het 5nm TSMC-productieproces. De chip is volledig vernieuwd met een geheel nieuwe GPU-structuur, waardoor de prestaties en energie-efficiëntie tot 30% zijn verbeterd in vergelijking met zijn voorganger.

Beide telefoons hebben een grote batterij van 5.000 mAh en beschikken over 120 W HyperCharge. Beide kunnen in 19 minuten tot 100% worden opgeladen en hebben tot 13,5 uur aan schermtijd. Het 6,67-inch CrystalRes AMOLED-scherm van de Xiaomi 12T series heeft een resolutie van 1220p en meer dan 68 miljard kleuren.

De Xiaomi 12T series is vanaf 13 oktober te koop via de officiële Xiaomi-kanalen. De Xiaomi 12T Pro is beschikbaar in de opslagvariant 8GB+256GB voor €799, terwijl de Xiaomi 12T beschikbaar is in de opslagvariant 8GB+128GB voor €599.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d