CD PROJEKT RED werkt officieel aan een nieuwe Cyberpunk-game, The Witcher-trilogy én een gloednieuwe IP

Wat een geweldig nieuws deze dinsdagavond. Ontwikkelaar CD PROJEKT RED heeft namelijk officieel bevestigd dat een nieuwe Cyberpunk-game in ontwikkeling is, al is het in een zeer vroeg stadium. Maar er is nog meer.

Via Twitter maakt de ontwikkelaar bekend dat ‘Orion’ de codenaam is voor hun volgende Cyberpunk-game, dewelke ‘de Cyberpunk franchise verder zal brengen en het potentieel van dit duistere, toekomstige universum blijft benutten’.

Ook voor fans van The Witcher is er heel goed nieuws. Er zijn namelijk maar liefst drie projecten rond deze franchise lopende. Vooreerst is er codenaam ‘Polaris’ dewelke verwijst naar de eerdere aankondiging van een nieuwe The Witcher-game. Na de release van deze game zullen er nog twee releases volgen die respectievelijk de codenamen ‘Canis Majoris’ en ‘Sirius’ dragen. Canis Majoris is een volwaardig The Witcher-game dat losstaat van project Polaris. Het wordt ontwikkeld door een externe studio die onder leiding van ervaren ontwikkelaars staat die aan eerdere The Witcher-games hebben gewerkt. Project Sirius tot slot zal ontwikkeld worden door The Molasses Flood (met ondersteuning van CD PROJEKT RED) en zal zich afspelen in het The Witcher-universum. Deze game zal verschillen van eerdere The Witcher-games waarbij er bovenop een singleplayer-modus ook multiplayer aanwezig zal zijn.

Maar dat is niet alles. Ook bevestigt CD PROJEKT RED dat ze aan een gloednieuwe IP werken dewelke de codenaam ‘Hadar’ draagt. Dit project is nog maar heel recent opgestart en is nog niet ontwikkeling. Momenteel wordt aan de basis gewerkt.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: