PlayStation 5 is dan eindelijk jailbroken

PlayStation 5

Voor het eerst is er iemand geslaagd in een jailbreak op de PlayStation 5 draaiende te krijgen. De jaibroken versie van de PS5 draait echter enkel op serieus verouderde firmware, waardoor de meeste gamers er niet mee aan de slag kunnen.

Een echt grote meerwaarde is de jailbreak trouwens ook niet, want het slaagt er enkel in om de debug features van de console los te wrikken. Het stelt spelers niet in staat om homebrew software te installeren.

Een jailbroken versie van toestel houdt in dat alle beperkingen die de fabrikant je oplegt (toegang tot specifieke features, bijvoorbeeld) omzeild worden. Jailbreaks zijn voornamelijk populair bij smartphone users die meer vrijheid willen om te doen wat ze willen met hun mobiele toestel. Een jailbroken spelconsole zou interessant kunnen zijn voor spelers die illegale software – zoals pirated games – willen installeren op hun systeem.

De jailbroken versie van de PlayStation 5 werd gedeeld door modder Lance McDonald op Twitter. Een behoorlijk gerespecteerde naam in de modding community, onder andere door zijn onofficiële 60 FPS mod voor Bloodborne.

De jailbreak die McDonald toont is nog behoorlijk instabiel, waardoor het wellicht enkele pogingen vergt voor je de exploit draaiende krijgt op je console. De exploit werkt ook enkel op firmware-versie 4.03 doordat het gebruik maakt van een gat in webkit dat later gepatcht werd.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: