fbpx

Meer dan 1,5 miljoen mensen keken live naar face reveal van Minecraft-icoon Dream

Als vader van twee tieners had ik de naam Dream al meer dan één keer (per half uur) horen vallen de voorbije weken en maanden.

Wie het in Keulen hoort donderen, geef ik graag een spoedcursus. Dream is een YouTube-content creator die samen met zijn vrienden onder de noemer Dream SMP coole Minecraft-video’s maakt. En daar zijn ze vrij succesvol in, want ze hebben meer dan 30 miljoen abonnees.

Het speciale is dat na al die jaren niemand echt wist wie Dream was. Want de jongeman hield altijd zijn gezicht verborgen achter een ondertussen iconisch wit masker.

Tot nu, want gisteren toonde hij voor het eerst zijn gezicht. Maar liefst 1,5 miljoen mensen keken live naar de video. Ondertussen staat de teller op bijna 16 miljoen weergaven en 1,8 miljoen likes. Krankzinnig.

De reden waarom Dream beslist heeft om zijn gezicht eindelijk wél openbaar te maken is uiteindelijk best simpel: hij wil zijn volgers en vrienden die hij door de jaren heen heeft gemaakt in het echt ontmoeten. En da’s niet zo handig als je jouw identiteit geheim wil houden. In de video geeft hij ook toe dat dit in het verleden niet altijd even makkelijk of leuk was.

Het mythische rond Dream is nu verdwenen, maar aan populariteit hoeft hij dus nog niet in te boeten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: