Sony voorziet 2 miljoen exemplaren van de PS VR2 tijdens lancering

PS VR2 PlayStation VR2

Sony is van plan om 2 miljoen PlayStation VR2-headsets uit te brengen tijdens de lanceringsperiode van de nieuwe headset.

Bloomberg meldt dat de fabrikant van plan is om tegen maart 2023 2 miljoen eenheden klaar te hebben, wat suggereert dat het verwacht dat PS VR2 sneller zal verkopen dan zijn voorganger. De originele PlayStation VR, die in oktober 2016 werd uitgebracht, had zeven maanden nodig om 1 miljoen units te verkopen.

De VR2 heeft nog geen officiële releasedatum gekregen, Sony liet wel weten dat de bril begin 2023 zal lanceren. Volgens de bron van Bloomberg is de massaproductie van PlayStation VR2-headsets vorige maand begonnen en is deze naar verluidt nog niet beïnvloed door beperkingen in de toeleveringsketen.

Het is de bedoeling dat het aanhoudende tekort aan PS5-consoles begin 2023 enigszins zou verbeteren, waarbij Sony hoopt dat de PlayStation VR2-release de verkoop van zowel de headset als de console zal stimuleren.

Sony zei eerder dit jaar dat het meer dan 20 games klaar zal hebben voor de lancering van de PlayStation VR2. PlayStation VR2-bezitters zullen echter geen bestaande PlayStation VR-games kunnen spelen, nadat Sony vorige maand onthulde dat de nieuwe headset niet backwards compatible zal zijn.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.