Sword Art Online Alicization Lycoris doet het nu ook op Switch

Heel het manga, anime en JRPG-genre is niet helemaal mijn ding. Ook al ben ik wel fan van games als Final Fantasy, Scarlet Nexus of soortgenoten. Sword Art Online is dan ook een heel bijzondere licentie die toch al wat jaren meedraait, maar me nooit heeft kunnen verleiden.

Maar gelukkig voor de ontwikkelaars zijn er wel heel veel gamers die pap lusten van dit bijzondere genre.

Na een succesvolle release op Xbox One, PlayStation 4 en pc in 2019, nodigt de wijde virtuele wereld van Sword Art Online spelers uit naar de “Underworld” in deze getrouwe adaptatie van de Sword Art Online Alicization-animeserie. 

Spelers nemen Kirito opnieuw mee op avonturen uit de serie met intense gevechten en actievolle scènes met Eugeo, Alice, Administrator en nog veel meer fanfavoriete personages aan hun zijde. Onder toezicht van de bekende auteur Reki Kawahara werd ook een originele verhaallijn toegevoegd aan het verhaal van de manga canon. Spelers ontmoeten Medina, erfgename van de in ongenade gevallen familie Orthinanos, en willen haar naam zuiveren door een Integrity Knight te worden.

Sword Art Online Alicization Lycoris volgt de terugkerende thema’s van het JRPG-genre met een boeiend verhaal en complexe personages, terwijl het de middeleeuwse-fantasy wereld van de Alicization canon omarmt, waarbij spelers grote zwaarden hanteren, ridders ontmoeten en het opnemen tegen mythische wezens.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)