Ed Sheeran toont videoclip van zijn Pokémonnummer Celestial

Ik kan wel genieten van Ed Sheeran maar ben niet echt een superfan. Ed Sheeran daarentegen blijkt dan weer een geweldige Pokémonfan te zijn. En die liefde voor Pokémon uit hij in het nummer Celestial van de soundtrack voor Pokémon Scarlet & Violet.

De clip van ‘Celestial’ haalt zijn inspiratie uit de fascinatie die Ed tijdens zijn jeugd voor Pokémon had. In de clip verschijnen enkele van zijn favoriete Pokémon, waaronder Pikachu, Squirtle, Machamp en Snorlax. De clip brengt een gewone dag uit het leven van Ed in beeld en geeft hier een Pokémon-draai aan.

De regie was in handen van de bekroonde videoregisseur Yuichi Kodama. De clip bevat een geweldige ‘sketch’ over art direction van Yu Nagaba, wiens stijl doet denken aan de Pokémon-poppetjes die Ed als kind tekende. Hij zit vol verrassingen en neemt de kijkers mee terug naar de eenvoud van hun jeugd, waarin de mogelijkheden onbegrensd leken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)