Cyberpunk 2077 heeft nu meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht

Cyberpunk 2077

CD Projekt’s cyberenaissance gaat vandaag verder met het bericht van de studio dat Cyberpunk 2077 nu meer dan 20 miljoen keer is verkocht.

De verkoop van 20 miljoen exemplaren is een opmerkelijke prestatie die het spel in zeer indrukwekkend gezelschap brengt, waaronder CD Projekt’s vorige spel, The Witcher 3: Wild Hunt, de game is nog wel ver verwijderd van echte kolossen als Minecraft (238 miljoen), Grand Theft Auto 5 (170 miljoen) of PlayerUnknown’s Battlegrounds (75 miljoen). Nog indrukwekkender is hoe snel het deze benchmark heeft gehaald . Stardew Valley deed er bijvoorbeeld zes jaar over om 20 miljoen exemplaren te verkopen, terwijl The Witcher 3 er vier jaar over deed; Cyberpunk 2077 deed het in minder dan twee jaar.

De verkoop van Cyberpunk was zeker een succes: meer dan de helft werd binnen een paar weken na de release in december 2020 verkocht, dankzij een enorm succesvolle pre-launch campagne die ongeveer acht miljoen pre-orders opleverde – genoeg om van het spel een echte hit te maken nog voor het uitkwam.

De rampzalige release heeft er niet voor gezorgd dat CD Projekt bij de pakken is blijven zitten. De studio is doorgegaan met werken aan Cyberpunk 2077 en heeft plannen voor nieuwe content en uitbreidingen uitgesteld om zich te richten op het verbeteren van Cyberpunk. Die inspanningen werpen ongetwijfeld vruchten af, maar het spel kreeg ook een flinke duw in de rug van Cyberpunk: Edgerunners, de anime die eerder deze maand op Netflix verscheen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: