fbpx

PUBG-bedenker bouwt aan een concept dat wel heel sterk naar ‘the metaverse’ ruikt

PUBG Battlegrounds

Brendan Greene, de man die je wellicht beter kent als dé “PlayerUnknown” van PlayerUnknown’s Battlegrounds, bouwt een nieuwe MMO: Artemis. De game maakt gebruik van blockchaintechnologie en zet de poorten open voor externe ontwikkelaars om aan het geheel toe te voegen.

Je leest het al, Greene is in theorie dus aan het sleutelen aan zijn versie van wat we intussen beter kennen als ‘the metaverse’. En eerlijk? Als iemand erin zou kunnen slagen om een echt belangeloos online universum te bouwen, dan is het iemand als PlayerUnknown.

Greene heeft het namelijk niet graag over de technologie die aan de basis ligt van Artemis. Hij bekijkt blockchain eerder als een means to an end. Zo heeft hij het over NFTs als middel om digitaal bezit hard te maken. “We bouwen aan een digitale plek,” vertelt Greene, “daar hoort een werkende economie bij. Ik geloof zeer sterk dat je in de mogelijkheid moet zijn om uit een digitale plek waarde te kunnen genereren. Net zoals je dat elders op het internet ook kan.”

Maar het gaat hier niet om de grote merken voor Greene: “Ik heb het niet over een Chanel of Louis Vuiton. Maar over een kerel die je kent als AwesomePickle die coole skins verkoopt omdat hij begrijpt wat mensen echt willen.”

Met zijn bedrijf PlayerUnknown Productions wil Greene eerder een neutrale rol spelen in hoe Artemis wordt gebruikt. “De enige manier waarop iets als dit kan bestaan, is als het niet voor geld gebouwd is.”

Een fel verschil met hoe bijvoorbeeld een bedrijf als Facebo- euh Meta zich in de metaverse-strijd werpt.

Artemis experimenteert trouwens met enkele coole ideëen. Zo onderzoeken de makers momenteel een manier om AI te integreren in de manier waarop de spelwereld bevolkt zal worden. Zo gebruiken ze een ML Agent om bijvoorbeeld het gedrag van dieren in Artemis te programmeren.

Het doel is om Artemis uiteindelijk een levende wereld te maken die door de spelers vorm krijgt. Daarom zal het een open source platform worden. “Wat Artemis uiteindelijk wordt, leggen we in de handen van de personen die ervoor kiezen in de spelwereld te leven, te spelen en te creëren.”

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: