In België spelen zo’n 600.000 mensen League Of Legends

In België spelen zo’n 600.000 mensen League Of Legends. De 16 allerbeste leggen elkaar nu zondag 2 oktober het vuur aan de schenen tijdens de Belgische finale van Red Bull Solo Q, een wereldwijd toernooi voor niet-professionele spelers.

Gamen op het scherp van de snee dus, met eeuwige roem en een ticket naar de wereldfinale in New York als ultieme inzet. En waar beter dan op de triomfantelijke terugkeer van GameForce in Brussels Expo. Daar kan je trouwens het hele weekend terecht voor alles rond games, hardware, VR, retro, cosplay en esports.

Red Bull Solo Q is een League of Legends-toernooi met een twist. Geen teams van vijf zoals gebruikelijk, maar wel één tegen één kampen in de top lane van de map Summoner’s Rift. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Minion Score van 100 haalt, wint de wedstrijd. En maakt kans op fantastische prijzen natuurlijk:

  • Ticket naar de wereldfinale van Red Bull Solo Q in New York (winnaar only)
  • Gaming monitor van AGON by AOC (voor winnaar en runner-up)
  • Peripheral pack (winnaar) en headset (runner-up) van Steelseries
  • Vouchers van Alternate (voor elke finalist)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: