Portal krijgt raytracing dankzij gratis update

Portal Companion Collection Nintendo Switch

Gisteren kondigde Nvidia met veel bombarie de GeForce RTX 40-serie grafische kaarten aan. Tijdens die presentatie toonde de hardware fabrikant wel een heel opmerkelijke game: Portal with RTX.

Valve komt in november namelijk met een gratis update waarbij raytracing wordt toegevoegd aan deze 15 jaar oude game. Ook krijgt Portal verbeterde textures om de puzzelgame er nog beter te laten uitzien.

Dat doet de ontwikkelaar met de nieuwe DLSS 3.0-en Reflex-techniek dat onderdeel uitmaakt van de nieuwste RTX 40-kaarten. DLSS 3.0 is de nieuwste versie van de upscale technologie waar Nvidia ondertussen beroemd voor is. RTX Remix is dan weer een nieuwe techniek om ontwikkelaars relatief simpel raytracing en geoptimaliseerde textures te laten toevoegen aan oudere games.

Portal with RTX moet ergens in november verschijnen als gratis update voor iedereen die Portal in zijn digitale bibliotheek heeft staan. Heb je geen RTX 40-kaart tegen dan? Geen zorgen, dan krijg je nog steeds raytracing maar dan zonder het nieuwste DLSS 3.0-sausje.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.