Nvidia heeft nieuwe GeForce RTX 40-series GPU’s officieel aangekondigd

Nvidia GeForce RTX 4090

We weten alweer waarvoor we kunnen sparen. Nvidia heeft zonet zijn nieuwste videokaarten voorgesteld. Deze zullen maar liefst twee- tot viermaal sneller zijn dan de GeForce RTX 3090 Ti, de beste videokaart die momenteel verkrijgbaar is.

Het hoogtepunt van de voorstelling was de Nvidia GeForce RTX 4090 dewelke op 12 oktober zal verschijnen. De adviesprijs van deze videokaart bedraagt 1599 dollar. De Nvidia GeForce RTX 4080 komt uit in november en zal twee varianten hebben: een 16 GB GDDR6X en een 12 GB GDDR6X die een adviesprijs van respectievelijk 1199 dollar en 899 dollar hebben meegekregen.

Alle drie deze videokaarten worden aangedreven door Ada Lovelace, de nieuwste generatie RTX-technologie. Deze is ontworpen om ray-traced verlichting in games te verbeteren dankzij gebruik te maken van DLSS 3. Dit is een door AI-aangedreven prestatievermenigvuldiger die onder andere naar Unreal Engine zal komen. Ook introduceert DLSS3 een nieuwe mogelijkheid genaamd Optical Multi Frame Generation. Deze genereert volledig nieuwe frames in plaats van alleen maar pixels, iets wat volgens Nvidia verbazingwekkende prestatieverbeteringen oplevert.

Onder meer A Plague Tale: Requiem, Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt zullen meteen gebruik maken van deze nieuwe technieken wanneer de videokaarten op de markt komen.

Tot slot kondigde Nvidia Portal RTX aan, een officiële mod voor het Valve puzzle game gemaakt met behulp van RTX Remix, een nieuw platform waarmee gebruikers RTX-verlichting in klassieke games kunnen injecteren.

Wie de inhoud van hierboven nog niet technisch genoeg vindt, kan altijd hier klikken om zo alle details te kunnen nalezen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.