Boardgame van Elden Ring komt binnenkort naar Kickstarter

Elden Ring is voor heel wat gamers de game van 2022. Het is dan ook geen verrassing dat er een samenwerking ontstaat tussen Bandai Namco en Steamforged Games, om een boardgame te maken omtrent de succesvolle titel.

Het is niet de eerste keer dat de twee partijen samenwerken om een boardgame te maken. Enkele jaren geleden werkten ze samen aan de boardgame van Dark Souls. Steamforged Games heeft nog andere boardgames op hun palmares staan van bekende videogames. Resident Evil, Monster Hunter en Horizon Zero Dawn zijn er enkele van.

Nu werken ze dus samen om een boardgame te maken van Elden Ring. Steamforged Games geeft aan dat de Kickstarter campagne binnenkort van start gaat. Het zal mogelijk zijn om het spel te spelen op je eentje of tot maximum vier spelers. Het wordt voor de Tarnished spelers een reis doorheen The Lands Between, waar ze iconische locaties bezoeken uit de fantastische Elden Ring videogame.

De strijd zal losbarsten tegen heel wat vijanden en bazen uit de videogame. De spelers zullen hun strategische brein moeten gebruiken om deze vijanden te verslaan. Godrick Soldier en The Grafted King staan al te trappelen om je leven als speler zo zuur mogelijk te maken.

Ben er vrij zeker van dat deze boardgame ongelooflijk goed gaat verkopen. In 2018 was via Kickstarter de Dark Souls boardgame te koop, deze haalde in drie minuten tijd het benodigde bedrag van € 57134 . Uiteindelijk waren er 31,178 backers voor de game en bracht dit € 4309587 op.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.