Release van S.T.A.L.K.E.R. 2 uitgesteld tot onbekende datum

Het gaat, logischerwijze, van kwaad naar erger wat betreft de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2. De oorlog in Oekraïne is nog volop aan de gang en het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap op komst is.

Volgens website XGP en vertaald door VGC, is Microsoft begonnen met het terugbetalen van reeds geplaatste pre-orders van de game omdat de releasedatum van het spel uitgesteld is tot een nog onbevestigde datum in de toekomst. Ook is het vanaf heden niet meer mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Microsoft dient dit nieuws wel nog officieel te bevestigen maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn.

S.T.A.L.K.E.R. 2 wordt ontwikkeld door de Oekraïense studio GSC Game World en is gevestigd in Kiev. Sinds de Russische inval is een gedeelte van de studio verhuisd naar Tsjechië. Het is dus maar logisch dat de ontwikkeling van het spel niet verloopt zoals gepland. Veiligheid komt altijd eerst dus niemand zal het de ontwikkelaar kwalijk nemen dat de release voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld.

De release van S.T.A.L.K.E.R. 2 stond oorspronkelijk gepland voor april van dit jaar maar werd al een paar keer uitgesteld. De game zal verschijnen voor Xbox Series X|S en PC.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.