STALKER 2 uitgesteld naar 2023, ontwikkelaars delen moeilijke oorlogservaringen

Stalker 2 Heart of Chernobyl

Het onvermijdelijke is dan toch officieel; de release van STALKER 2: Heart of Chornobyl is uitgesteld naar 2023. Een nieuwe datum kan de Oekraïense ontwikkelaar gezien de huidige omstandigheden niet geven.

Normaal gezien had de game van GSC eind dit jaar moeten verschijnen, maar toen de Russen op een brutale manier Oekraïene binnen vielen, werd al snel duidelijk dat deze datum niet gehaald zou worden.

In een uitgebreide Dev Diary vertellen verschillende ontwikkelaars hoe moeilijk het is om te blijven werken terwijl er een constante dreiging plaats vindt. Ook wordt duidelijk dat niet iedereen is mee verhuisd naar de nieuwe locatie. Het is enerzijds ontzettend moedig, maar het zet de zaken ook in perspectief.

In dezelfde video wordt ook de intro van STALKER 2: Heart of Chornobyl getoond.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.