Derde editie van het gratis gamefestival Playtime gaat van 16 t.e.m. 18 september door in Brugge

Playtime 20.22 Brugge

Wie nog geen plannen heeft voor het weekend van 16 september kan maar beter even goed opletten. Want van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september vindt in de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg de derde editie van Playtime plaats.

Cultuurcentrum Brugge biedt onafhankelijke gameontwikkelaars tijdens het gamefestival Playtime 20.22 opnieuw een gratis platform en testpubliek aan. Verschillende game-ontwikkelaars laten je kennis maken met hun nieuwste creaties. Ontwikkelaars zoals Slappy Inc., Cybernetic Walrus, Meteor Studios en Nachtvlam laten hun nieuwste creaties zien. In samenwerking met Howest gaan er ook panelgesprekken door over storytelling in games.

Curator Zuraida Buter is een internationale gamechanger. Ze zocht tevergeefs naar een definitie voor het universum tussen kunst en gaming en noemde het zelf dan maar playful-arts. Ze heeft o.a. een project Girls make games waarbij ze jonge tienermeisjes betrekt om games uit te werken en te maken.

De arcades van de Devillés zijn een vaste waarde op ons festival. Dat is geen toeval, de beeldschone houten constructies zijn de fundamenten voor de Schouwburg als culturele gametempel.

Retro games uit het MoMA in New York katapulteren je terug naar het jaar 2002 en geven jullie een speelbaar snapshot van dit bijzonder jaar. Je ontdekt welke consoles hot waren en welke gamecasettes – en diskettes in de computers terecht kwamen. Op het andere verdiep krijgen we een deel van de vaste collectie retrogames uit het MoMA (Museum of Modern Art, New York) voorgeschoteld!

Daarnaast is er een VR-room, allerlei battles met William Boeva, een workshop e-waste waarbij apparaten uit elkaar gehaald worden en nieuwe creaties van gemaakt en een cursus gamedesign voor verschillende leeftijden. Zo kunnen kinderen vanaf 10 jaar kennis maken met het ontwikkelen van games met behulp van Game Builder Garage (of Gamestudio in het Nederlands) op Nintendo Switch. De review van Gamestudio kan je hier terugvinden.

Praktisch 

VRIJDAG 16 SEPTEMBER 2022 – 19.00 TOT 23.00 UUR
ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2022 – 11.00 TOT 18.00 UUR
ZONDAG 18 SEPTEMBER 2022 – 11.00 TOT 18.00 UUR

Alle activiteiten zijn gratis maar voor sommige dien je vooraf in te schrijven!

Meer info over alle activiteiten vind je in bijlage en op:

WWW.PLAYTIME2022.be

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.