25 miljoen kijkers voor eerste aflevering van The Lord of the Rings: Rings of Power

Reikhalzend werd er uitgekeken naar de première van The Lord of the Rings: Rings of Power. De eerste twee afleveringen wist maar liefst 25 miljoen kijkers te strikken binnen de eerste 24 uur. Daardoor is dit officieel de grootste première in de geschiedenis van Amazon Prime Video.

Amazon deelde dit succes met trots via een persbericht, waar het volgende stond:

“The Lord of the Rings: The Rings of Power brak alle voorgaande records nadat het debuteerde in meer dan 240 landen en gebieden wereldwijd.”

“Het is gepast dat Tolkiens verhalen – die bij de populairste aller tijden horen en wordt gezien als de geboorte van het fantasy genre – tot dit trotse moment hebben geleid”, stelt Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios. “Ik ben dankbaar voor het Tolkien Estate – en onze showrunners J.D. Payne en Patrick McKay, uitvoerend producent Lindsey Weber, cast en crew – voor hun onnavolgbare werk en creatieve energie. En het zijn de tientallen miljoenen fans die kijken – die net zo gepassioneerd zijn voor Middle-earth als wij zijn – die onze ware maatstaf zijn voor succes.”

Het was natuurlijk te verwachten dat Rings of Power zou genieten van een fantastische start, maar weet niet of ze dit hadden voorzien. Ik moet de reeks in elk geval nog bekijken, maar ik wacht tot het seizoen er volledig op staat, want ik ben een echte bingewatcher.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.