gamescom snack: “Homicidal Allstars mixt gore met tactiek en zorgt voor leuke plottwisten”

Developer Artificer komt zeer spoedig met Homicidal Allstars, een instapklare turn-based tactics game.

De setting is een krankzinnige tv-show waarbij de toeschouwers enkel bloed en dood willen zien. Hoe goorder, hoe beter. Dé inspiratie was de cultfilm “The Running Man” met Arnold Schwarzenegger uit de jaren ’80.

Er zijn heel wat grunts en scum om uit de weg te ruimen. Je hebt verschillende klassen ter beschikking via karakters die sterker zijn of verder kunnen rennen. De minigun ratelde alvast zeer lekker. De gore spat van het scherm en elke “speciale” kill krijgt een close-up voor z’n moment van glorie.

De gameplay factor die me het meeste bijbleef was de “Plottwist!”. De game director kan ingrijpen als hij vindt dat het partijtje te saai is of niet goed aan het uitdraaien is. Valse deuren vallen ineens open, explosieve vaten droppen in de map. Alles kan op elk moment veranderen.

Homicidal Allstars verschijnt spoedig op PC.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.