Er komt geen tweede seizoen van Resident Evil op Netflix

Goed nieuws voor wie houdt van goede series. Netflix heeft namelijk beslist om geen tweede seizoen van Resident Evil uit te zenden. En heel verrassend hoeft dat niet te zijn.

Kosten versus kijkcijfers is de belangrijkste factor om een serie te verlengen. En bij Resident Evil zijn de kijkcijfers nu eenmaal niet wat men er van verwacht had.

Seizoen één van Resident Evil verscheen op 14 juli op Netflix. In de eerste week deed de serie het nog redelijk goed met een tweede plaats in de top tien met 72,7 miljoen bekeken uren. In de tweede week werd 73,3 miljoen uren gekeken, wat goed was voor een derde plek. Daarna ging het steeds meer bergaf. Op Rotten Tomatoes kreeg de serie een teleurstellende 55% van de critici en een publieksscore van 27%.

Resident Evil speelt zich af in het jaar 2036. Veertien jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps heeft veroorzaakt, vecht Jade Wesker (Ella Balinska) om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door de bloeddorstige geïnfecteerden en krankzinnige wezens. In deze absolute waanzin wordt Jade achtervolgd door haar verleden in New Raccoon City, door de ijzingwekkende banden van haar vader met de Umbrella Corporation, maar vooral door wat er met haar zus Billie is gebeurd.

Zelf ben ik grote fan van de Resident Evil franchise. Toch gaf ik na aflevering één de brui aan de serie. In zijn review is onze eigen RoMa nog zeer mild.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.