gamescom snack: “Goat Simulator toont dat je een geit langer kan melken dan een grap”

Hoe lang kan je een grap blijven uitmelken zonder dat iedereen ze beu raakt? Blijkbaar minstens even lang als je een geit kan melken. Deze krankzinnige geit heeft nog héél veel melk in de tank.

In Goat Simulator 3 betreed je de wereld van San Angora met als enige doel anarchie en chaos op te wekken. De mechanics zijn hetzelfde: met constante grappige glitches en ironisch belachelijke ragdolls lik je aan alles wat beweegt. Onze geit kan ook met een auto rijden, vuurwerk afschieten en paragliden. Mannen kunnen niet multitasken, geiten blijkbaar enorm goed.

Er zijn meerdere mission objectives maar het ultieme doel van deze game blijft gewoon schaterlachen van de belachelijke situaties. Is het lui of juist briljant dat developer Coffee Stain wegkomt met al z’n bugs en glitches?

Of dit derde deel écht vernieuwend word betwijfel ik sterk en voor enorm hoge reviewscores lijken ze ook niet meteen te gaan. De focus ligt 100% op lompe humor en dat werkt. Kritiek lijkt de populariteit van deze gamereeks niet te deren. “Da’s allemaal niet belangriiiijjjjjk”, zei de geit.

Goat Simulator blaat op 15 september op PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.