gamescom snack: “Homeworld 3 denkt groots om de verwachtingen na twintig jaar wachten in te lossen”

Volgend jaar komt, twintig jaar na het tweede hoofddeel, eindelijk Homeworld 3 naar PC. De real time strategy-reeks heeft intussen een cultstatus verworven en een trouwe fanbase. Die mag zo stilaan zeer opgewonden raken.

Op gamescom kon ik de eerste twee missies spelen. De gekende Homeworld-sfeer wordt mooi vertaald en ziet er op een high end PC zeer gelikt uit. “We kunnen eindelijk onze visie vanuit 1999 écht tot leven brengen”, zei developer Gearbox.

Je kan omliggend terrein gebruiken om verrassingsaanvallen op poten te zetten. De 3D graphics zitten constant op een hoog niveau, van elk detail op je schip tot het volledig uitgezoomde totaalbeeld. Elk terrein is strategisch bruikbaar volgens de developer.

De cinematische combat moet tegen launch in 2023 volledig op punt zitten. Ook beloven de makers een emotioneel verhaal dat je helemaal meezuigt.

Homeworld 3 komt in 2023 naar PC.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.