Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 34 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!

Praga

’t zijn drukke tijden met al het nieuws rond gamescom. Maar gelukkig vind ik altijd wel een gaatje om te gamen. Zo staat er dit weekend zeker Fortnite op het programma, aangevuld met iets nieuws. Dead Island 2 zag er immers zo cool uit dat ik zin heb om Dying Light 2 te spelen.

Qua series absoluut de eerste episode van House of the Dragon nog eens herbekijken. Ik was echt wel aangenaam verrast dat die eerste aflevering zo straf was. En geef toe die keizersnede (zonder verdoving) dat was er toch los over? Maar bon, de toon is gezet, de rivaliteiten liggen op tafel en ik ben er helemaal klaar voor. Ook The Sandman wil ik graag checken dit weekend.

KevinB aka Mr Rolfson

Ik moet bekennen dat ik weinig tot niets heb meegekregen van al het gamescomgeweld de voorbije dagen. En daar is een goeie reden voor: ik zit met mijn kinderen en vriendin in het zuiden van Spanje om daar te genieten van de gezonde berglucht en bijhorende zonneschijn. 

De schade zal ik komende week wel inhalen. Nu focus ik mij op het tijdig afkoelen in het zwembad.

RoMa

Na het ietwat teleurstellende intermezzo van Saints Row ga ik terug naar m’n origineel plan. Dat was/is beginnen met Hellblade: Senua’s Sacrifice. Dit weekend zal ik ook nog goed wat tijd spenderen aan alle content uit te schrijven van 3 dagen gamescom 2022. Zelfs voor een weekendmenu tussendoor is nauwelijks tijd. Whoppa, op naar de volgende meeting! #zoveelgames

auron_sagara

Afgelopen week was het feest voor mij en het vrouwtje. 22 jaar samen en de dag erna 15 jaar getrouwd. Dit moet dus gevierd worden met een gezellig etentje op zaterdagavond.

Er zal dus niet op zaterdagavond gespeeld worden, maar de rest van het weekend zal gespendeerd worden met het schrijven van de review van MultiVersus en natuurlijk ook deze game nog spelen met dochterlief.

Qua series zal The Sandman aan zijn einde komen, moet eerlijk toegeven dat het voor ons eerder een matige serie is. Met het gezin zullen we ons ook wagen aan UFC 278 en de boardgame Lords of Waterdeep.

Yannihilate

Voor gamen is er dit weekend een kleiner tijdslot ingepland dan gewoonlijk. Met het mooie weer en de kermis in de stad, gaan wij eerst en vooral profiteren van de buitenlucht voor ik weer in de zetel plof met een controller. Niettemin ben ik van plan dat tijdslot nuttig te vullen!

De PS5 review copy van Destroy All Humans! 2: Reprobed is een ideaal tijdverdrijf voor mij en de vriendin dankzij de split screen optie. Ik wacht nog op de review copy van Pac Man World Remastered, die ik ook graag een kans geef als die dit weekend zou aankomen. Verder heb ik nog m’n handen vol met de enorme catalogus PS Plus Premium-titels.

Momenteel focus ik me op Spider man: Miles Morales en tussendoor ben ik nog bezig met een laatste playthrough van Elden Ring waarin ik alle quests vervolledig en de platinum trophy tracht te behalen. Verveling zit er duidelijk niet in.

Frumberto

Ik zit nu op een punt dat ik niet goed weet wat ik wil spelen. Ik wacht op Wrath of the Lich King Classic, om mij daar op te smijten. Fresh servers starten op 31 augustus, dus dat is al een chance niet meer lang.

Dit weekend kijk ik, als Arsenal fan, All or Nothing: Arsenal op Prime Video. Het was vorig seizoen voor Arsenal meer ‘nothing’ dan iets anders maar het is toch fijn om eens een blik achter de schermen te krijgen van mijn favo club uit de Premier League.

Jim

Genoeg festivals deze zomer, dit weekend is het tijd om terug wat meer aandacht te besteden aan die andere hobby’s, sporten en gamen.

Vrijdag staat er niks speciaals op het programma en wordt het gewoon een avondje gamen vanuit de zetel.

Zaterdag hang ik samen met een collega de wielertoerist uit voor een ritje naar Antwerpen en terug. In de namiddag/avond staat er een barbecue op het menu met familie, het belooft dus een drukke dag te worden.

Zondag maak ik me op voor de derby van Brussel want ik trek naar het Dudenpark in Vorst voor Union tegen RSC Anderlecht. Hopelijk kunnen we revanche pakken na die schandalige 0 op 12 onderling vorig jaar…

Ardtieboy

Het jaarlijkse zomerverlof zit er bijna op. Er resten mij nog enkele dagen om wat schade in te halen, want met de grote hitte deze week heb ik niet veel in de sofa gezeten. Het doel? Eindelijk het verhaal achter Tiny Tina’s Wonderland helemaal uitdelven. Telkens raak ik verzeild ik een hoop sidequests, wat nefast is voor mijn campaign-progressie.

Ook vandaag nog belandde ik in de meest absurde situaties die alles behalve iets met het hoofdverhaal te maken hadden. Ook probeer ik de Destiny-liefde weer wat verder aan te wakkeren. Het nieuwe seizoen is van start gegaan en dat schreeuwt om nieuwe wapens en gear. Om me voor te bereiden op de nieuwe uitbreiding is het wellicht nog wat te vroeg, al kun je de controls niet genoeg in de vingers krijgen.

Toch nog een gaatje? Dan wordt dat wellicht gevuld met een flinke portie Fortnite; Darth Vader-skin; here I come!

Lazlo

De schoonouders vieren hun robijnen huwelijksverjaardag én bliezen dit jaar allebei 65 kaarsjes uit. Reden genoeg voor een groot feest, dus. Maar ook op het scherm valt er genoeg te vieren. Zo heb ik de draad naar 100% completion in Horizon Forbidden West weer opgepikt en hoop ik dit weekend mooie vorderingen te maken.

En op zondag maakt de start van de tweede seizoenshelft van F1 zijn opwachting in ons kleine Belgenlandje. Vertier genoeg dus. En om het weekend compleet te maken zullen vrouwlief en mezelf wellicht zondagavond in de zetel ploffen voor enkele afleveringen van The Sandman. Een topreeks, trouwens, die nog meer kijkers zoekt om een tweede seizoen te kunnen verzilveren. Allen daarheen!

High_Lord Wolnir

Vlak voor het weekend heb ik The Last of Us Part I volledig uitgespeeld. Mijn bedenkingen over deze remake kunnen jullie volgende week op deze geweldige website lezen. Nu deze game uitgespeeld is, heb ik dit weekend tijd om Days Gone terug op te pikken. Na de game al tweemaal op PlayStation te hebben gespeeld, kon de PC-versie niet achterblijven.

Zombies killen zag er nog nooit zo fantastisch uit. Verder is het vijfde en laatste seizoen in Call of Duty: Vanguard afgetrapt. Ook dit seizoen ga ik voor alle honderd tiers uit de Battle Pass. De eerste tiers zullen er dit weekend dus aan moeten geloven. Qua films en series zou het dit weekend wel eens de tweede film uit de Harry Potter-reeks kunnen worden. Ik wil me namelijk helemaal voorbereiden op Hogwarts Legacy.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)