gamescom snack: “Alone In The Dark gaat vol voor de detective noir sfeer maar mist nog échte horror”

Alone in the Dark

Het was toch wel één van dé verrassingen op gamescom. Developer Embracer had onder de THQ Nordic-vlag al een prachtig uitgewerkte demostand. Het gaat allemaal plots enorm snel voor de iconische horrorfranchise, na jaren radiostilte. Hebben die jaren ook kwaliteit gebracht?

Allereerst spreken we over een teaser demo, die zeer weinig prijsgeeft. Je kruipt in de huid van Grace, een jongedame die in Derceto Manor allerlei vreemde taferelen aanschouwt. Je krijgt al snel het gevoel dat met Grace zelf ook iets grondig mis is. De sfeer doorheen de demo vond ik niet meteen akelig, eerder ongemakkelijk. De wereld rondom je verandert constant maar Grace lijkt het al gewoon te zijn.

In dit kwartier gaf de reboot van AITD meteen prijs voor welke sfeer ze gaan. De detective noir druipt er van af en ik verwacht een verhaal vol mysterie en intriges. De monsters deden me niet meteen huiveren maar er lijkt meer te schuilen in het donker. Clues verzamelen en je een weg banen door dit bezeten landhuis zal even belangrijk worden als effectieve combat.

Het is hopen dat na het fiasco van de laatste game en de opvolgende jaren in het donker er nu eindelijk weer een periode van licht aankomt voor Alone In The Dark.

Alone In The Dark komt op een nog niet gekende datum naar PC en consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.